Hlavní obsah

Přestaň používat naši píseň, vzkázal Trumpovi zpěvák Aerosmith

Zpěvák americké rockové skupiny Aerosmith Steven Tyler vyzval kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby na svých mítincích přestal používat píseň „Dream On“. Uvedla to v neděli agentura AP s odkazem na právníky frontmana Aerosmith.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zpěvák Steven Tyler

Článek

Právní zástupci Stevena Tylera poslali v sobotu republikánskému uchazeči o prezidentský úřad dopis. Tým, který Trumpovi připravuje kampaň upozorňují, že „nemá povolení našeho klienta používat 'Dream On'“ ani žádnou z jiných Tylerových písní.

Uvádějí také, že to „vytváří falešný dojem, že (Tyler) je spojený nebo podporuje kandidaturu pana Trumpa na prezidenta“.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Tyler je registrovaný člen Republikánské strany. Jeho právnička Dina LaPoltová ale uvedla, že dopis nemá politický nebo osobní charakter. Tylerovi prý jde čistě o ochranu duševního vlastnictví.

Není to přitom první spor hudebních hvězd s prezidentskými kandidáty republikánů. Začátkem září se skupiny  R.E.M. a Survivor ostře ohradily proti užívání jejich hudby.

Donald Trump použil v kampani hit R.E.M. a republikán toužící po křesle v Bílém domě Mike Huckabee si zase přivlastnil letitý hit Eye of the Tiger, který je známý z filmu Rocky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Trump prodal soutěž Miss Universe

Americký miliardář Donald Trump prodal společnost Miss Universe Organization, která pořádá Miss Universe a další soutěže krásy, společnosti WME/IMG. Finanční...

Výběr článků

Načítám