Hlavní obsah

Pokračování Hry o trůny má být monstrózní, 50 miliónů dolarů nestačí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s ukončením seriálu Hra o trůny se neustále hovoří o velkolepém fantasy seriálu, kterým ho společnost HBO nahradí. Má jich být dokonce několik a budou extrémně drahé.

Foto: HBO

Lena Headeyová a Nikolaj Coster-Waldau

Článek

Jedna z manažerek HBO, Francesca Orsiová, prozradila, že tzv. „následnický  seriál”, který přijde po posledním dílu Hry o trůny, bude stát ještě víc než první sezóny původní série. A ani ta nebyla z nejlevnějších. Padesát miliónů dolarů podle ní rozhodně nebude na jednu sezónu stačit. Podle Orsiové by byla obrovská chyba na seriál nějak nenavázat, ve hře jsou tedy různé „spinoffy”, asi „tři, čtyři, pět,” uvedla manažerka.

V roce 2017 si HBO najalo autory, jako jsou Max Borenstein, Jane Goldman a Brian Helgeland, aby rozpracovali různá možná pokračování volně navazující na fantasy svět George R. R. Martina.

Manažeři připouštějí, že nároky i náklady na televizní seriály značně stoupají. Stačí se jen podívat, kolik vydělávají televizní herci. Třeba v seriálu Teorie velkého třesku berou kolem miliónu dolarů za díl. Ve Hře o trůny si Emilia Clarková účtuje půl miliónu dolarů za epizodu, stejně tak i Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage a Lena Headeyová. A když nabídl Amazon první seriálovou roli Robertu De Nirovi, řekl si 775 000 dolarů za jeden díl.

V současnosti vyvolává velkou pozornost i druhá série Sedmilhářek, superúspěšné minisérie o životě, tajemstvích a přetvářce v bohatém kalifornském městečku.

Proti pokračování se zvedl jistý odpor, protože série vznikla podle románu, který měl logicky uzavřený děj. HBO ale přesvědčuje, že scénář je „stejně dobrý, pokud ne lepší než minulý rok”. S herci probíhala velmi tvrdá jednání a finančně to zaskřípalo. Kolik si řekly třeba Reese Witherspoonová a Nicole Kidmanová za jeden díl, společnost raději nezveřejnila.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám