Hlavní obsah

Pelíšky dostanou prequel. Hřebejk už začal točit

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trilogii Zahradnictví začal natáčet Jan Hřebejk. Časově se odehrává před filmem Pelíšky a hlavní role sester dostaly Aňa Geislerová, Klára Melíšková a Gabriela Míčová.

Foto: Miroslav Kučera

Gabriela Míčová, Aňa Geislerová a Klára Melíšková

Článek

Jedna ze sester je manželkou Jindřicha, kterého hrál v Pelíšcích Jiří Kodet. V Zahradnictví bude Jindřicha hrát Martin Finger. Velkorysá „rodinná sága“ se má skládat ze tří celovečerních filmů.

„Vždycky jsem rád naslouchal vzpomínkám svých rodičů na dětství prožité za okupace a na mládí v poválečných časech. Částečně jsem je kdysi využil při psaní scénáře k Pelíškům, kde postava ovdovělého odbojáře, ztvárněného Jiřím Kodetem, vykresluje charakter mého dědečka Jindřicha Rohna na prahu stáří v generačním souboji s jeho mladší dcerou Jindřiškou. V trilogii Zahradnictví jsem se rozhodl k nosné figuře Jindřicha vrátit a vyprávět její příběh z doby, která té „pelíškovské“ předcházela,“ uvedl scenárista Petr Jarchovský.

Foto: Miroslav Kučera

Jiří Macháček

„Dluh cítím také k mé matce Daniele, která se do Pelíšků nepromítla. Její střet s vlastním otcem byl typickým zápasem mezi mužským a ženským principem ve válkou poznamenané Evropě druhé poloviny 20. století. Daniela se tak stane v Zahradnictví ústřední postavou vyprávění, které zobrazí dvacet let života rodiny.  Chystám se tentokrát vstoupit hlouběji do rodinné historie a vytvořit rodinný portrét na pozadí dramatických historických změn.“

Foto: Miroslav Kučera

Ondřej Sokol

V dalších rolích uvidíme známé herce, jako jsou Ondřej Sokol, Jiří Macháček, Sabina Remundová, Lenka Krobotová, David Novotný, Karel Dobrý, Miroslav Táborský či Anna Fialová.

„Unikátní výpravná filmová trilogie se začala natáčet v polovině června a natáčení by mělo skončit v prosinci tohoto roku. Premiéry všech tří filmů by měly proběhnout v roce 2017. Rozsahem zatím na české poměry nevídaný projekt s rozpočtem 120 miliónů korun produkuje Viktor Tauš ze společnosti Fog’n’Desire Films,“ dodala Gábina Vágnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám