Hlavní obsah

Oceán, Shalom a Mukova kapela zahrají dohromady v Kouřimi

Festival Kouřimská skála, který se letos už počtvrté uskuteční s cílem připomenout památku zpěváka Petra Muka, nabídne v sobotu vzácné vystoupení všech zásadních formací, kterými tato výrazná osobnost českého popu prošla.

Foto: Archiv, Novinky

Petr Muk u Kouřimské skály se svým bubeníkem a kouřimským občanem Tomášem Waschingerem, který patří mezi organizátory festivalu.

Článek

V malebné středočeské Kouřimi se na jednom pódiu setkají někdejší legendy Oceán a Shalom s muzikanty z p. m. bandu, Mukovy doprovodné kapely, kteří se podíleli na jeho posledním, „návratovém” albu V bludišti dnů.

V rámci koncertu se tak setkají lidé, kteří se zásadně podíleli na třech nejvýraznějších tvůrčích obdobích zpěváka, který by letos oslavil 50. narozeniny. Pro fanoušky to bude vzácná příležitost připomenout si během jednoho večera naživo kultovní písně původního Oceánu, zadumané i veselejší melodie Shalomu i rádiové megahity Mukovy sólové éry.

"Ne vždy to mezi Petrem a jeho bývalými spoluhráči bylo harmonické, ale jednou se mi svěřil, že by si představoval takový malý festival, kde by spolu zahráli všichni, se kterými se za svou kariéru hudebně i lidsky potkával," řekl Tomáš Waschinger, jeden z pořadatelů festivalu, kouřimský patriot a zároveň dlouholetý bubeník p. m. bandu.

"Petr měl Kouřim rád, rád sem jezdil, nacházel tu klid, inspiraci a samozřejmě přátele," vysvětlil, proč se tradiční vzpomínková akce koná právě v Kouřimi.

Připomněl, že součástí festivalu je i odpolední dětský program Putování za pohádkou, takže děti se unaví a rodiče budou mít klid na večerní bigbít. Ten kromě hlavních hostů zajistí také například Všichni svatí, České srdce nebo Petr Kolář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám