Hlavní obsah

Nový projekt na podporu hudební branže má pomoci zvukařům, bedňákům i ochrance

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt ZachranBackstage umožňuje fanouškům hudby pomoci všem důležitým lidem v hudební branži, kteří nejsou sice hvězdami pódií, ale bez nich by se koncert nebo festival nemohly konat.

Foto: Petr Horník, Právo

Lidé z koncertních týmů jsou bez práce.

Článek

Jde o bedňáky, techniky, zvukaře, osvětlovače, ochranku, tour managery, řidiče a další, kteří od půlky března 2020 přišli o možnost pracovat v oboru, kterému se naplno věnovali často i mnoho let. V létě dostalo příležitost se k práci krátkodobě vrátit jen pár z nich a ani v následujících měsících je nečekají lehké časy.

„Chceme prostřednictvím prodeje merchandise, případně dalších produktů a služeb, získat co nejvíce finančních prostředků, které nasměrujeme k profesionálům hudebního průmyslu.

Zároveň bychom rádi pomohli jednotlivcům najít práci, například v řadách dobrovolníků ve zdravotnictví, a podpořit jejich odměňování. Jasně, co nejjednodušeji a s podmínkou transparentnosti zúčastněných stran,“ uvedla Martina Jablanovská, spoluautorka projektu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám