Hlavní obsah

Nové knihy: Procházková, Gardner a Broadbent

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce nového týdne se dočteme v jedné knize, jaké to bylo, když se otevíraly Barrandovské terasy a jak se vyšetřuje vražda za první republiky. Další román, opět detektivní, už dějově pochází z dnešní doby. Jeho hlavním hrdinou je major Holina, známá postava z televizního seriálu. Kromě napínavých publikací věnujících se vraždám v nabídce najdeme i vzpomínky jednoho z válečných veteránů války v Jugoslávii i audioknihu mapující život a kariéru fenomenálního běžce Emila Zátopka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jan Gardner: Debutantka

Slavnostní otevření Barrandovských teras je společenskou událostí sezony. K tanci a poslechu hraje orchestr R. A. Dvorského, bratři Havlové, Václav Mária a Miloš, vítají přátele a prominentní hosty. Bouřlivá dvacátá léta vrcholí a zlatá mládež si je patřičně užívá. Když je však večírek v nejlepším, ozve se výstřel a na parketu zůstane ležet tělo.

Do řešení případu se kromě policie pustí i poněkud nevšední dvojice vyšetřovatelů: Emily Vavřincová, jediná dcera bohatého pražského podnikatele, a Edgar Hollander, nový komorník rodiny, kterého Emily vydává za slavného detektiva ze Scotland Yardu.

Kalibr, 304 stran, 299 Kč

Obal knihy

Rob Ashman: Bez tváře

Inspektorka Rosalind Krayová přežila brutální napadení nožem, při kterém zemřel její manžel. Po čase se vrací do práce, kde jí přidělí vyšetřování případu sériového vraha. Jenže tento pachatel je jiný: nejenže připravuje své oběti o život, on si chce přivlastnit i jejich identitu. A ačkoli vraždy působí na první pohled nahodile, zabiják si své oběti ve skutečnosti přepečlivě vybírá.

Krayová bojuje zároveň se svým nadřízeným i s vlastními démony, což ji vnitřně ničí.

Kalibr, 304 stran, 299 Kč

Obal knihy

Julian Barnes: Muž v červeném kabátě

V létě roku 1885 dorazili do Londýna tři Francouzi. Tím prvním byl vévoda Edmond de Polignac, typický zlatokop z vyšších francouzských vrstev, který si hodlal najít bohatou americkou manželku. Druhým byl hrabě Robert Montesquiou-Fezensac, průměrný básník a nadšený sběratel kuriozit, který se vždy s někým dohadoval. A tím třetím byl běžný občan s italským jménem: doktor Samuel Pozzi. Lékař, myslitel a vědec. A právě on se stane průvodcem v tomto příběhu.

Odeon v edici Světová knihovna, 328 stran, 399 Kč

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi – Skandál na spadnutí

Pověst Georgiany Bridgertonové je v troskách. S mužem, který ji unesl kvůli věnu, strávila nějaký čas bez gardedámy a nikdo nevěří, že si uchránila svou nevinnost. Teď má jen dvě možnosti – buď si toho ničemu vzít, nebo se nikdy neprovdat.

Ikar, 280 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jennifer Nivenová: Bez dechu

Claudine Henryová měla na poslední léto před nástupem na vysokou velké plány – trávit čas se svou nejlepší kamarádkou, podniknout životní road trip a možná si vyrazit s Wyattem Jonesem. Místo toho ale musí napravovat spoušť, kterou doma napáchal její táta, když se rozhodl, že od nich odchází.

YOLI, 392 stran, 379 Kč

Obal knihy

Iva Procházková: Doteky zabitých

Nový případ charismatického majora Holiny, kterého čtenáři znají z TV série Vraždy v kruhu. Jaro je plné příslibů. Nové lásky se hlásí o slovo, staré znovu rozkvétají. A hudba inspiruje – k bouřlivým citům i k vraždě. Když se major ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu, jedno ví s jistotou, půvabná klarinetistka svůj part už nikdy nedohraje.

Práh, 288 stran, 330 Kč

Obal knihy

Dominik Dán: Hřích náš každodenní

Na oddělení vražd panuje tradičně dobrá nálada, protože do ranního nástupu zbývá ještě osm minut a Chosé všechny baví popisem vášnivých chvilek, které v noci strávil se svým nejnovějším objevem. Jeho věrný posluchač Váňa si vzrušením zapomněl naložit další sousto, ale Kuky si nezapomněl z hromady před ním urvat kus tlačenky a vejce na tvrdo. Dobrou náladu ukončí telefonát šéfa...

V průchodu starého domu v centru města našli popeláři zakrvácenou mrtvolu muže.

Slovart, 336 stran, 349 Kč

Obal knihy

Josef Falář: Vzpomínky na válku v „Jugošce“

Kniha je prvním svazkem edice věnovaným vzpomínkám novodobých válečných veteránů. Autor se po ustavení mírové mise UNPROFOR v roce 1991 stal jedním z vojenských psychologů vyšetřujících ve Výcvikové základně mírových sil OSN v Českém Krumlově uchazeče o službu v jednotkách OSN.

Od března 1992 na území bývalé Jugoslávie působil československý prapor, který byl v dubnu 1993 vystřídán českým praporem. Josef Falář strávil jako psycholog českého praporu na území oficiálně neuznané Republiky Srbská Krajina celý rok.

Epocha, 352 stran, 479 Kč

Obal knihy

Rick Broadbent: Vytrvalost. Pozoruhodný život a doba Emila Zátopka

Tato audiokniha je první zahraniční biografií, která dokumentuje nevšední vzestup, pád a rehabilitaci muže, který byl prohlášen za „největšího běžce všech dob“. Je to také příběh zlatého věku sportu, který se odehrával na pozadí paranoidních ohavností studené války.

Z londýnské olympiády v roce 1948 do českých vězeňských lágrů, toto je trýznivý a současně povznášející příběh o přežití. Zatímco Zátopek stoupal k vrcholu své světové slávy, jeho bývalého trenéra zatkli a mučili. Jejich rozdílné cesty odhalují, jak nevypočitatelná je sláva. Text čte herec Václav Neužil.

Slovart, 10 hodin, 33 minut, 399 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám