Hlavní obsah

Nové knihy: Hrabal, Vassalli, Corryová i Le Carrer

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdninový týden přináší hrabalovskou klasiku, italský román z 20. století, manželské drama i tipy na výlety po českém vojenském opevnění. A také audioknihu a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Bohumil Hrabal

Ostře sledované vlaky

Nové knihy

Dnes už klasický příběh připomínající dospívání železničáře Miloše Hrmy i protinacistický odboj, proslavený oscarovým snímkem Jiřího Menzela.

Mladá fronta, 80 stran, 179 Kč, e-kniha 138 Kč

Sebastiano Vassalli:

Dva kostely

Nové knihy

Osudy lidí alpské vesnice ve 20. století. Patří mezi ně učitel Luigi Prandini, kdysi socialista, posléze fašistický hodnostář, a jeho souputník Ansimino, řidič autobusu a šikovný kovář a automechanik, který naopak za 2. války pomáhá partyzánům, k nimž se přidal jeho syn.

Pistorius & Olšanská, přeložila Kateřina Vinšová, 280 stran, 269 Kč, e-kniha 209 Kč

Jane Corryová:

Manželova žena

Nové knihy

Když se mladá advokátka Lily provdá za Eda, je pevně rozhodnutá za své manželství bojovat. Hodlá nechat tajemství minulosti za sebou. Jenže pak začne pracovat na svém prvním případu vraždy a seznámí se s Joem, odsouzeným vrahem, který ji podivně přitahuje.

Mladá fronta, přeložila Jana Mandelíková, 368 stran, 349 Kč

Olivier Le Carrer:

Atlas prokletých míst

Nové knihy

Francouzský mořeplavec zmapoval čtyřicet lokalit, které v sobě skrývají pohnutou historii: od zambijské přírodní rezervace Kasanka, kam se snášejí mračna netopýrů, přes zlověstný les sebevrahů v japonské Aokigahaře po ďáblův koloniální příbytek v Amityville.

65. Pole, přeložila Eva Ulrichová, 136 stran, 498 Kč

Paula Hawkins:

Do vody

Nové knihy

Zátočina, která v řece protékající Beckfordem vytváří tůň, jako by přitahovala smrt. konec tu našla svobodná matka Nell a před ní středoškolačka Katie. V historii městečka to nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel. Čtou Jitka Ježková, Lucie Pernetová a další.

OneHotBook, 9:40 hodin, CD mp3 379 Kč

Martin Dubánek, Tomáš Fic, Jan Lakosil:

Nové putování po československém opevnění 1935–1989

Nové knihy

Kromě údajů o zpřístupněných muzeích publikace obsahuje tipy na výlety k volně dostupným objektům v turisticky atraktivních oblastech. Jednotlivé destinace jsou řazeny přehledně podle krajů, nechybí orientační mapky, otevíracích dobách či tipy na další zajímavosti v okolí.

Mladá fronta, 312 stran, 349 Kč

Neil Strauss:

Pravda

Nové knihy

Autor se pouští do nejobtížnějšího tématu: partnerských vztahů. A během divoké a nadmíru zábavné cesty se snaží najít odpovědi na otázky, které si muži i ženy pokládají každý den: Je přirozené být celý život věrný jednomu člověku? Co nás přitahuje na partnerech?

Jota, přeložil Richard Janda, 448 stran, 398 Kč

Scott Snyder:

Batman 7: Konec hry

Nové knihy

Batmanův největší soupeř se vrátil odvyprávět ještě jeden, poslední fór. Tentokrát se však nesměje. Joker je vážný. Smrtelně. Veškeré hry končí, Korunní kašpar zločinu zazvonil k závěrečnému dějství – a tentokrát se diváci nedočkají komedie...

Crew, přeložil Martin Antonín, 176 stran, 449 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám