Hlavní obsah

Nové knihy: Fowlerová, Murgiová, Erben, Klabouchová i Rajská

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrou směs novinek i dalších vydání už úspěšných titulů zahajujeme strhujícím příběhem americké autorky T. A. Fowlerové o šťastném – nešťastném manželství Francise Scotta Fitzgeralda. Do poloviny minulého století zavádí italská prozaička Michela Murgiová. Pozornost si jistě zaslouží i knihy Jamese Herriota, Václava Erbena či Vlastimila Vondruška.

Článek

T. A. Fowlerová:

Z jako Zelda

Nové knihy

Když „kráska z Jihu“ Zelda Sayreová poznala Francise Scotta Fitzgeralda, bylo jí sedmnáct a on měl na sobě slušivou uniformu. Psal se rok 1918 a oba se do sebe zamilovali. Staly se z nich vyhledávané hvězdy večírků. Přicházelo však i vyčerpání, excesy, období bez peněz.

Odeon, přeložila Pavla Horáková, 400 stran, 359 Kč

Michela Murgiová:

Accabadora

Nové knihy

Příběh dvou žen z prostředí Sardinie padesátých let 20. století. Když se chudé vdově Anně Terese narodí čtvrtá dcera Maria, ujímá se jí ve věku šesti let jako „accabadora“ osamělá, bezdětná švadlena Bonaria. Její úloha je utajovaná a po prozrazení začíná pravé drama.

Paseka, přeložila Marina Feltlová, 160 stran, 175 Kč

James Herriot:

Zvěrolékař na blatech

Nové knihy

Příběhy krušných začátků mladého veterináře, městského mladíka, který se musí nejprve sžívat s krásnou, ale mnohdy i tvrdou přírodou anglického venkova. A také se svými zvířecími pacienty.

Baronet, přeložila Eva Marxová, 216 stran, 229 Kč

Václav Erben:

Vražda pro zlatého muže

Nové knihy

Když se v roce 1948 ztratil z okresního muzea v Horách archeologický nález, nazývaný Zlatý muž, mělo se za to, že ho ukradl, coby počinek do nového života v emigraci, Pavel Kořínek. Poklad se po letech objevil ve Francii, odkud ho bez balíku peněz nebude lehké získat…

J. Huslík, 198 normostran, e-kniha, 119 Kč

Petra Klabouchová:

Upíří storky – Prokletí upírů

Nové knihy

Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije s tatínkem hrabětem Drákulou na hradě Špičáku v Horním Transilburgu. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. První díl zábavného trháku.

Fragment, 224 stran, 199 Kč

Vlastimil Vondruška:

Život staré Šumavy

Nové knihy

Autor popisuje osídlení hor od pravěku až do počátku 20. století a prostřednictvím příběhů a citací z dobových pramenů představuje rozmanité skupiny obyvatel, ať již to jsou rolníci, dřevaři, skláři, pastýři nebo pašeráci a lupiči. Knihu doplňuje téměř stovka fotografií.

Vyšehrad, 256 stran, 298 Kč

František Karel Rosůlek:

Pověsti a báje z Pardubicka

Nové knihy

Mezi důležité příběhy patří pověst o rozpůleném koni slavného bojovníka Ješka, jež se později promítla i do znaku města Pardubic. A když někdo neví, kde se vzalo slavné rčení „zač je v Pardubicích perník“, ten by si měl přečíst stejnojmennou legendu.

Omega, 256 stran, 199 Kč

Beata Rajská:

Ústřižky Beaty Rajské

Nové knihy

Postřehy známé české módní návrhářky určené na rychlé čtení před spaním, při cestování nebo ve chvilkách odpočinku. Knížka je bohatě doplněná fotografiemi z autorčina běžného i pracovního života a také jejími ilustracemi.

Mladá fronta, 248 stran, 399 Kč

Stan Sakai:

Vesmírný Usagi

Nové knihy

Galaxie obydlená bizarními životními formami rozdělenými do válčících klanů. A Miyamoto Usagi je nejen potomkem samuraje ze 17. století, je také nejlepším válečníkem mocného klanu Shirohoshi.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 296 stran, 349 Kč

Masaši Kišimoto:

Naruto 16: Poslední boj

Nové knihy

Boje vrcholí a Skrytá listová se zvolna probouzí z noční můry. Nepřítel ustupuje a Naruto se s přáteli vítězně vracejí. Ale není to veselý návrat. Po hanebné zradě a vpádu cizích nindžů zůstává mnoho zraněných a Konoha pohřbívá své mrtvé. Navíc se objeví neznámí cizinci.

Crew, přeložil Jan Horgoš, 192 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám