Hlavní obsah

Nové knihy - Diana, Sběratel kostí i Milenci z Myrinthy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi knižními novinkami můžete nalézt biografii Princezny Diany z pera historičky Sarah Bradfordové, asi nejznámější román Jefferyho Deavera Sběratel kostí nebo řecký bestseller Milenci z Myrinthy.

Článek

Sarah Bradfordová: Diana

Uznávaná historička a autorka životopisů významných osobností a členů královských rodin se v této seriózní a důkladně pojaté knize zaměřuje na jeden z nejvýraznějších idolů dvacátého století: Dianu, princeznu z Walesu.

Sarah Bradfordová se obrací na nejbližší z okruhu Dianiných přátel a příbuzných, aby vyvrátila nepodložené zvěsti a smyšlené verze jejího příběhu. Má přístup k samotné královské rodině, hovoří s těmi, kdo jsou jim nejblíže, a s konečnou platností odděluje mýtus od pravdy.  Opírá se o pozoruhodné nové rozhovory a informace získané přímo od Dianiných přátel, jejích zaměstnanců a osob, které v době jejího života pracovaly u dvora, a vykresluje portrét ženy zmítané protiklady: podmanivé a nesmírně soucitné, pečlivé a elegantní, ale současně sobecké a soustředěné na sebe, náročné a destruktivní, stravované nejistotou a podezříváním.

BBart, překlad Blažena Kukulišová, 432 str., váz., 349 Kč

Jan Cimický: Pěšinky času

Nový román Jana Cimického vypráví o lidských bytostech a smutku, ale i o radostné vzájemnosti, o tom, co by mělo být samozřejmé, ale mnohdy chybí. Příběh mapuje čas od okamžiku bolestné a náhlé ztráty, na niž nikdo není připraven, jak rodina pomalu hledá pevnou půdu pod nohama.

Neopatrná řidička porazí starou ženu a těžce ji poraní. Ta za dvě hodiny svůj boj o život v nemocnici vzdává. Zanechává po sobě skoro devadesátiletého manžela, který byl závislý na její péči. Rázem se tak změní život mnoha lidem...

Baronet , 264 str., váz., 219 Kč 

Jeffery Deaver: Sběratel kostí

Román Sběratel kostí je první knihou ze série s ochrnutým kriminalistou Lincolnem Rhymem a jeho přítelkyní Amélií Sachsovou.

V západní části New Yorku začal řádit pomatený vrah, který své zohavené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem. Záměrně za sebou nechává drobné stopy, které dokáže rozluštit jedině zkušený kriminalista Lincoln Rhyme. Ten však leží trvale na lůžku, paralyzován od krku až po prsty na nohách. Z tohoto důvodu se spojí s mladou ambiciózní policistkou Amélií, která se vlastně stává rukama a nohama svého ochrnutého kolegy. Prostřednictvím vysílačky sděluje Lincolnovi informace o stopách na místě nálezu nových obětí a on je obratem analyzuje.

Domino, překlad Jiří Kobělka, Michal Švejda, 392 str.

Ed McBain: Gangy

Drsný příběh o válce gangů odehrávající se ve východních čtvrtích Los Angeles napsal Ed McBain v roce 1979. Kniha vykazuje všechny atributy tradičního mcbainovského stylu, tedy brilantní dialog podtržený živým, hovorovým jazykem, rychle se rozvíjející zápletku, překotné tempo vyprávění a nečekané, avšak logické rozuzlení.

Když patnáctiletý Vicente odmítne zastřelit člena znepřáteleného pouličního gangu, musí svůj vlastní gang opustit. Navíc prochází v rámci rituálu "vyhození z klubu" uličkou vytvořenou členy gangu, po níž skončí s těžkými zraněními v nemocnici.

Emílio, člen party chicanos, mladíků mexického původu, který má vážné problémy se svou identitou, mimo jiné z toho důvodu, že nikdy nepoznal vlastního otce, se s pomocí dívky ze středostavovské rodiny jménem Sarah pokouší vymanit z pout, jež ho vážou ke gangu Aztéků. Za to, že odmítá demagogii vůdce "klubu" Césara, že chce po ulicích kráčet s hlavou hrdě vztyčenou jako Emílio Mendéz a rozhodne se gang nakonec opustit, tvrdě zaplatí.

BB art, překlad Radim Klekner, 224 str., váz., 199 Kč

Dinos Dimopoulos: Milenci z Myrinthy

Příběh o opravdové a upřímné lásce krásné archeoložky Iliany a úspěšného herce Dimitrise, kteří se v poválečném Řecku potkají náhodou ve vlaku na cestě do Athén. Dimitris však musí překonat mnohé překážky, než Ilianu získá.

Dinos Dimopoulos vystudoval práva a divadelní umění, působil jako divadelní herec a především režisér. Získal mnoho ocenění za režii i za literární tvorbu. Je držitelem mnoha ocenění, např. Státní ceny divadla, ceny Athénské akademie a mnoha dalších. Je autorem sedmi divadelních her a mnoha knih pro děti i dospělé. Kniha Milenci z Myrinthy se v Řecku stala bestsellerem.

Motto, 304 str., váz., 188 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám