Hlavní obsah

Nová kniha Harper Leeové láme rekordy

Právo, LZ

Navzdory nepříliš lichotivým recenzím se nová kniha Harper Leeové Go Set a Watchman (Jdi, postav hlídku) stala nejrychleji prodaným titulem roku.

Foto: ČTK

Nová kniha Harper Leeové překonala L A Jamesovou

Článek

Za první týden se jen v Americe a Kanadě prodalo přes milión výtisků. V Británii během prvních dnů z pultů zmizelo přes 105 tisíc kusů.

Kritici knihu zamítli jako pouhý hrubý koncept pro román Jako zabít ptáčka a pozastavili se nad rasistickými sklony jedné z hlavních postav, čtenáři si k dílu přesto našli cestu.

Prodej v prvním týdnu totiž přesáhl 1,1 miliónu knih ve Spojených státech a Kanadě, a to dohromady v papírové, elektronické i audio podobě.

V nakladatelství HarperCollins, které americkou verzi díla vydalo, se zároveň jedná o nejrychleji prodaný titul v historii. Na trh přišel v minulém týdnu.

Sesadila E L James

V Británii kniha sesadila z první příčky dosud nejprodávanější knihu E L James Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian. Nejnovější statistika ukazuje na více než 200 tisíc prodaných knih za první týden.

Se zprávou, že druhá kniha držitelky Pulitzerovy ceny vyjde, přišel nakladatel v únoru a šokoval tím celý svět. Kniha byla dopsána už v padesátých letech a navazuje na předchozí dílo Jako zabít ptáčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám