Hlavní obsah

Nová DVD 10. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových DVD Novinky doporučují film Pedra Almodóvara Špatná výchova, třídiskovou speciální edici legendárních Vzpomínek na Afriku, či zajímavý snímek Před soumrakem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Špatná výchova

Psychologické drama nás zavádí do Madridu doku 1980, kde úspěšný režisér Enrique Serrano už dlouho marně hledá námět, který by ho zaujal, když k němu náhle vpadne neohlášená návštěva. Enrique hned nepozná svého někdejšího spolužáka Ignacia, jenž ho přišel požádat o roli. Po jeho odchodu se ale začte do rukopisu novely, který mu Ignacio nechal, a začnou v něm ožívat vzpomínky. V 60. letech se jako chlapci setkali v jezuitské koleji, kde spolu objevovali film, ale také lásku, sex a strach. Příběh, zaujme Enriqua natolik, že po někdejším intimním příteli začne pátrat. Je mu jasné, že objevil námět, na který čekal. Netuší ale, k jakým odhalením ho pátrání po bývalém příteli dovede.

La Mala Educación, Španělsko, 2004, 105 min., režie: Pedro Almodóvar, hrají: Daniel Giménez Cacho, Lluís Homar, Nacho Pérez, Raúl García Forneiro, Leonor Watling...

Vzpomínky na Afriku

Film Vzpomínky na Afriku, který patří mezi největší romantické filmy všech dob, vychází se třídiskové speciální edici. Scénář filmu Vzpomínky na Afriku, vznikl podle literárního díla dánské spisovatelky Karen Blixen. Karen,  žena obdivuhodně pevné vůle, přijíždí kolem roku 1914 do Keni, aby zde se svým manželem, který příliš neoplývá věrností, baronem Von Blixenem, řídila kávovou plantáž. Ke svému překvapení začne Karen brzy zcela propadat kráse této exotické země, místních lidí i tajemného bílého lovce Denyse Finche Hattona. Film získal v roce 1985 sedm Oscarů.

Out of Africa, USA, 1985, režie: Sydney Pollack, hrají: Meryl Streepová, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Michael Gough, Malick Bowens, Maryam d'Abo...

Před soumrakem

Ethanu Hawkeovi a Julie Delpyové se povedl zázrak, když si zopakovali své role Jesseho a Celine z filmu Před úsvitem. Spolu s režisérem Richardem Linklaterem (Škola ro(c)ku) natočili příběh znovunalezené lásky. Když se ve Vídni v polovině 90. let Jesse a Celine setkali poprvé, prožili spolu spontánně několik hodin, které zásadně poznamenaly jejich další život. O devět let později se naprosto neočekávaně setkávají znovu. Tentokrát v Paříži. Stačí jedno příliš rychle ubíhající odpoledne na rozhodnutí o společné budoucnosti?

Chytrý, vtipný a přesvědčivý snímek Před soumrakem se z velké části odehrává ve skutečném čase, čímž ještě více podtrhuje výsledný dojem naléhavosti.

Before Sunset, USA, 2004, režie: Richard Linklater, hrají: Ethan Hawke, Julie Delpyová...

Guano Apes: Planet of the Apes - Best of Guano Apes

Legendární německá kapela Guano Apes vydala před Vánoci Best of album. V současnosti vychází v DVD, které shrnuje veškeré aktivity kapely, včetně dokumentárního filmu a portrétů jednotlivých členů. Dále najdete na DVD i sbírku videoklipů, live koncertů a sedm demo nebo dosud nevydaných tracků.

Sony/BMG, 2005

Jeden den v New Yorku

Tento týden vychází pětidílná série filmů s populární hereckou dvojicí sestrami Mary-Kate a Ashley Olsenovými. Prvním z filmů je  jejich nejnovější snímek Jeden den v New Yorku, ve kterém se dvojčata Roxy Ryan a Jane Ryan vydávají do New Yorku s cílem splnit si své sny. Jane chce získat stipendium na univerzitě a Roxy se chce dostat do zákulisí koncertu, aby mohla kapele podstrčit svoji demo nahrávku. Ale v New Yorku se může stát cokoli ... a tak se dvojčata zapletou do zločinu. Podaří se jim zachránit se?

Dalším filmem je Gólová výměna, kde sestry Mary-Kate a Ashley hrají nadšené fotbalistky, které se rozhodnou, že se budou podílet i na prodeji a koupi perspektivních fotbalových týmů. Jenže zpočátku nic nejde tak, jak by mělo -  na hřišti i v zákulisí zavládne totální chaos. Nový film s Mary-Kate a Ashley je divokou jízdou plnou záměn, akce a samozřejmě fotbalu.

Dalším ze snímků jsou Prázdniny v Římě, kdy se dospívajícím sestrám Charli a Leile se splnily jejich nejbarvitější sny. Sbalily si svá zavazadla a vydaly se do Říma na letní stáž k legendárnímu magnátovi Dereku Hansonovi,  jehož impérium sahá od provozování aerolinií až do světa nejžhavější módy. Jakkoli má starobylé italské město spousty atrakcí, snaží se děvčata udělat dobrý dojem na svého šéfa a ve volných chvílích ještě pracovat na vlastní módní kolekci.

Z jiného ranku je film  Měsíční kámen, který se odehrává o Halloweenu, nejděsivějším a zároveň nejzábavnějším svátku podzimu. Jenže dvojčata Lynn a Kelly Farmerovy musí čelit ještě něčemu horšímu. Krach rodinné firmy způsobil, že Farmerovi brzy ztratí svůj útulný domov, pokud tomu ovšem duo odvážných sester nezabrání.

Posledním z kolekce je film Táta z billboardu, ve kterém se Mary-Kate a Ashley Olsenovy rozhodly nalézt pro svého tátu Maxe novou lásku sestry namalují na billboard v srdci Hollywoodu soukromou reklamu. Po několika katastrofálních schůzkách Max konečně potká Brooke a je tu láska na první pohled...ovšem s jednou překážkou. A tou je bouřlivý skejťák, který je nejen synem Brook, ale též největším nepřítelem našich dvojčat...

New York Minute, komedie, USA, 2004, 87 minut, režie: Dennie Gordon, hrají: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Eugene Levy, Andy Richter, Riley Smith...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám