Hlavní obsah

Nová CD - Lucie Bílá, Bruce Springsteen i Babyshambles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech se tuzemská popová hvězda Lucie Bílá konečně rozhodla vydat další album, které nazvala elegantně Woman. Ti, kteří dávají přednost rocku, by neměli přehlédnout Magic Bruce Springsteena nebo Shotter´s Nation anglických Babyshambles.

Článek

Lucie Bílá: Woman

Podobně jako v případě minulého hudebního bestselleru Jampadampa nechala i nyní Lucie Bílá vydání nového řadového alba uzrát dlouhé čtyři roky. Populární zpěvačka v nových písních převážně od Ondřeje Soukupa s nenapodobitelnými texty Gabriely Osvaldové dokazuje uměleckou všestrannost. 

Nemalým překvapením pak zřejmě bude píseň Kruhy v obilí, který svou "ulítlostí" evokuje dnes už evergreen Láska je láska z průlomové desky Missariel, na nějž je v textu vtipně schovaný i malý odkaz. Ostatně, novinka Woman svou celkovou atmosférou uvedený slavný titul, ověnčený rekordním počtem českých Gramy, volně připomíná...

EMI

Bruce Springsteen: Magic

Bruce Springsteen se s novou deskou Magic vrací ke své rockové poloze. Nahrál ji spolu se svou kapelou E Street Band. Poslední album, na kterém spolupracovali, se jmenovalo The Rising z roku 2002 a obdrželi za něj cenu Grammy.

Jako producent je pod albem Magic podepsán Brendan O'Brian (Pearl Jam), který desce dodal současný progresivní zvuk. První singl z jedenáctisongové novinky se jmenuje Radio Nowhere.

Sony/BMG 

Babyshambles: Shotter´s Nation

Londýnští Babyshambles v čele s frontmanem a hvězdou britského bulvárního tisku Petem Dohertym a zároveň jedna z nejtalentovanějších kapel Anglie jsou zpátky s deskou, o které sami mluví jako o tom nejlepším co dosud udělali. Na nové desce kapela spolupracovala s legendárním producentem Stephenem Streetem, který má za sebou desky s Blur nebo The Smith.

Texty zachycují charakter Peta Dohertyho. Ukazují ho jako vypravěče příběhů, pouličního básníka, romantika a také kronikáře života obyčejného Angličana. Všechny písně napsal Pete ve spolupráci se zbytkem kapely.

EMI

Annie Lennox: Songs Of Mass Destruction

Vypadá to, že čím úspěšnější umělec, tím déle nechává své fanoušky čekat na nové album. Nutno dodat, že výsledek téměř vždy za to čekání stojí a často jej i předčí. Tak je tomu i v případě Annie Lenox, jejíž poslední deska Bare vyšla před čtyřmi lety.

Producentem novinky Songs Of Mass Destruction je Glen Ballard, který dohlíží i na práci Alanis Morrisette. Ostatně Ballard je i autorem nejvíce očekávaného singlu celého alba Sing, neboť spolu s Annie si v něm zazpívalo třiadvacet předních světových zpěvaček, jako např. Céline Dion, Anastacia, Dido, Madonna, Pink, Shakira atd. Album vychází ve verzích jako CD a v limitované edici jako cérečko s bonusovým diskem navíc.

Sony/BMG 

Vladimír Václavek Miloš Dvořáček: Život je pulsující píseň

Vladimír Václavek vydává nové album, na kterém tentokrát spolupracoval s Milošem Dvořáčkem. Jejich album Život je pulsující píseň, je výsledkem dlouhodobé vzájemné spolupráce. Vladimír Václavek patří k nejvýznamnějším postavám tzv. "brněnské alternativní scény" a má za sebou skutečně bohatou muzikantskou dráhu. S bubeníkem Milošem Dvořáčkem se setkal v téměř jazzovém seskupení Ivy Bittové Čikori a později společně založili trio V.R.M., ze kterého časem vykrystalizovalo toto sehrané duo.

Základem alba stále zůstává Václavkova kytara, lehce dokreslující základní melodii a téměř recitativní, klidný způsob zpěvu s důrazem na význam a souznění s hudbou. Jeho zemitý melodický základ pak právě živelně rozvíjí a obohacuje talentovaný hráč na bicí, Miloš Dvořáček.

Indies

Ewa Farna: Ticho

Mladičká dívenka Ewa Farna vletěla v loni do světa pop music jako kometa, a i když jí bylo jen čtrnáct let a její hudba je určena hlavně vrstevníkům, nikdo jí nemohl upřít potenciál, který se nyní snaží potvrdit druhou deskou Ticho.

V ostrých rockových písních, ale i v klidných momentech na albu, definitivně potvrzuje talent, kterým tak překvapila na svém debutu Měls mě vůbec rád. Ewa letos odehrála 60 živých vystoupení, a na podzim vystoupí - mimo jiné i jako speciální host na velkém turné Lucie Bílé.

Universal

Reklama

Výběr článků

Načítám