Hlavní obsah

Nová alba: The Chemical Brothers, Tame Impala či Protoje

Právo, Jaroslav Špulák

Prázdniny jsou v plném proudu, ovšem i toto období využili někteří umělci k vydání svých alb. Na svět se dostala novinka britských The Chemical Brothers či australských Tame Impala. Poněkud se zpožděním upozorňujeme i na novinku britských The Vaccines.

Článek

The Chemical Brothers: Born In The Echoes

Foto: Universal Music

Nová alba

Osmé album britské elektronické formace The Chemical Brother vychází pět let po předešlém počinu. Dvojice Tom Rowlands a Ed Simons se na něm nevzdálila soundu, který ji po celou dobu její existence provází. Je to stylově poctivé album bez jakékoli objevnosti či překvapení. Pokud za ně ovšem nebudeme chápat hostování Becka, St. Vincent či Cate Le Bon.

Tame Impala: Currents

Foto: Universal Music

Nová alba

Australská psychedelic-popová skupina Tame Impala přichází se svým třetím albem. Písně na něm jsou emotivní, s nádechem r’n’b, diskoték osmdesátých let či výrazných elektronických vkladů. Povedené album si zaslouží vnímavé posluchače, kterým se pak v plné nahotě rozevře kompoziční krása jednotlivých písniček.

Protoje: Ancient Future

Foto: Universal Music

Nová alba

Jamajčan Protoje spolupracoval v minulosti se syny Boba Marleyho a točil i s hiphoperkou Wiz Khalifou. Na jeho novém reggae albu mu pomáhají legendární baskytarista Robbie Shakespeare, jamajský producent Phillip „Winta“ James a kapela Indiggnation Collective.

The Vaccines: English Graffiti

Foto: Sony Music

Nová alba

Britská skupina The Vaccines posílá do světa své třetí album s jedenácti novými skladbami. Její sound je retro a ona sama o něm říká, že za deset let bude totálně staromódní. Má ale silný melodický tah a zajímavá je i syrovost zvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám