Hlavní obsah

Nová alba: Elton John, Panic! At The Disco nebo Dream Theater

Právo, Jaroslav Špulák

Na hudební trh se aktuálně prodralo nové album Eltona Johna, které je plné pohody, také novinka amerických Panic! At The Disco nebo jejich kolegů Dream Theater. Za pozornost stojí jistě i minialbum naší Tiché dohody.

Článek

Elton John: Wonderful Crazy Night

Foto: Universal Music

Nová alba

Dvaatřicáté studiové album britského zpěváka, skladatele a pianisty Eltona Johna je v mnoha ohledech pozoruhodné. Jmenuje se Wonderful Crazy Night (Báječná bláznivá noc) a jeho atmosféra názvu zcela odpovídá. Je pozitivní, mejdanová, radostná a... neobjevná.

Panic! At The Disco: Death Of A Bachelor

Foto: Warner Music

Nová alba

Páté studiové album kapely z Las Vegas v sobě spojuje mnoho vlivů. Od rocku a popu jde přes hip-hop až třeba ke swingu. Silnou položkou je výrazný autorský rukopis a také znamenitý zpěv Brendona Urieho, dnes jediného člena kapely.

Dream Theater: The Astonishing

Foto: Warner Music

Nová alba

Po třech letech přicházejí američtí progresivní rockeři Dream Theater s novinkou. Jde o dvojalbum, na kterém dávají tradičně průchod svému zájmu o členité skladby, složité aranže, těžké hudební pasáže a také pompéznost vyznění.

Tichá dohoda: Achtung 30!

Foto: Pop Dissident Records

Nová alba

Pražská kytarovka Tichá dohoda oslavuje letos třicet let od svého založení a při té příležitosti vydává tři nové skladby plus čtyři bonusy v podobě koncertních nahrávek z loňského listopadu v pražské Malostranské besedě. Za mikrofonem je jako host kapely Zuzana Vintrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám