Hlavní obsah

Nejen Lenka Krobotová se představí jako fotbalistka

Právo, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Dejvického divadla a hvězda nedávného krimiseriálu Zrádci Lenka Krobotová tráví současné dny na chalupě na horách. Se svými syny zvládá školní výuku, užívá si pohyb v přírodě, ale přiznává, že jí chybí divadlo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lenka Krobotová se na zápas se těší.

Článek

S tím svým ale v neděli předstoupí před diváky v úplně nové roli. Fotbalový klub Bohemians Praha 1905 totiž ve spolupráci s Dejvickým divadlem pořádá ojedinělou akci.

Na virtuálním jevišti a stadionu se utkají dvě jedenáctky sehraných pražských týmů, které změří své síly a dostanou příležitost projevit talent v oboru svých soupeřů.

„Byla to zase jiná, zábavná výzva a trocha natáčení. Sama jsem zvědavá, jak bude vypadat celek. Doufám, že zbytek dejvického týmu nezklamu,“ řekla Právu Lenka Krobotová.

„Fotbalisté měli za úkol herecké scénky, zpěv, nebo recitaci a herci zase fotbalové,“ dodala s tím, že ví, že každý ke svému úkolu přistoupil jinak.

Podle informací Dejvického divadla se v zápase střetnou týmy systémem muž proti muži (případně ženě). Každý online, pouze za asistence kamery z místa, kde tráví koronavirovou herní přestávku. Utkání bude komentovat Jaromír Bosák, spolukomentátorem bude Ivan Trojan.

Vybrané peníze ze vstupného na zápas se rozdělí a podpoří Dejvické divadlo, Hereckou asociaci, Nemocnici Na Františku a klub Bohemians.

Dny bez divadla jsou těžké

Lenka Krobotová se přípravě věnovala na chalupě. „Dny bez divadla jsou těžké, speciálně bez toho dejvického. Ale máme možnost být v přírodě, věnuji se dětem, filmům, čtení, pohybu a snažím se užívat si prostě tu stopku a s ní spojený klid,“ řekla Právu.

Se svými syny musí zvládat také školní přípravu. Škola z domova je podle ní „nová životní lekce a facka k probuzení obdivu k učitelské profesi“.

„Mám děti ve čtvrté a páté třídě, což je masakr. Koukám, co všechno jsem zapomněla. Ale docela ráda si oprašuju dějepis a vlastivědu i češtinu. Jen s matematikou mi pomáhá děda, bez něj bych už asi visela na větvi,“ řekla se smíchem.

Příjemné nejen pro ni byly ohlasy lidí, kteří mohli na ČT art a Mall.tv sledovat některá představení jejího divadla.

„Díky sociálním sítím se člověk necítí tak opuštěně. Sdílet radost je fajn. A i já sama jsem se ráda na záznamy představení podívala a cítila jsem se zase na chvíli propojená s kolegy,“ řekla k tomu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám