Hlavní obsah

Nasycen hostí slovenské Dilemma

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě zajímavé skupiny se ve čtvrtek večer představí v pražském Paláci Akropolis. Pražská popfolková formace Nasycen si pozvala slovenskou alternativně-rockovou skupinu Dilemma.

Foto: archív kapely

Nasycen se proslavili už na konci osmdesátých let. Letošní album je ale teprve jejich druhé.

Článek

Autorem hudby a textů Nasycenu je především zpěvák a klávesista Raven a také kytarista Zdeněk Divoký. Na baskytaru hraje spoluzakladatel kapely Ilja Kučera ml., na bicí Pavel Ivanovský. Kapela původně působila na přelomu 80. a 90. let, kdy vydala debutové album Provazochodci (1990), na scénu se v nové podobě vrátila po dvacetileté pauze na podzim 2011 a v listopadu 2013 vydala eponymní album Nasycen.

Aktuálně koncertuje po českých a moravských klubech a posluchače si získává i poetickými texty. „Vždycky jsme se snažili o to, aby naše píseň nesla jasný obsah. Chceme, aby všechno, co děláme, dávalo smysl, ať už je to v aranžích, textech nebo jevištním provedení. Když použiju otřepaný příměr, jde nám o to, aby naše muzika byla vozíkem pro příběhy,“ říká zpěvák a klávesista Raven.

Dilemma je skupina na Slovensku populárních špičkových muzikantů kolem autora hudby i textů Jána Spišáka. Hraje vlastní repertoár s texty ve slovenštině a angličtině. Má za sebou několik úspěšných alb a více než 200 koncertů na Slovensku, v Čechách, Belgii a Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám