Hlavní obsah

Na Horním Hradě zahrají Bína z -123 minut i Ivory Gate se svou fantasy-world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 21. května 2011 proběhne multižánrový hudební festival Letní Slunohrad na nádherném a téměř neznámém Horním Hradě mezi Karlovými Vary a Kláštercem nad Ohří.

Článek

Kytaristu a zpěváka Zdeňka Bínu (ex -123 minut) jistě není třeba dlouze představovat. Na hrad dorazí se svým akustickým projektem.

Ivory Gate ze severočeské Kadaně patřili původně ke klasickým "metalákům", ale časem z jejich tvorby vykrystalizovalo cosi záhadně nezařaditelného a poetického. Odhodili elektriku a boostery a vydali se osobitou akustickou cestou, která by se dala označit jako fantasy-world music. Spojuje zbytky metalu s arabsko-španělskými, keltskými a balkánskými vlivy i romantickou renesančně-folkovou polohou, která se nejlépe hodí k festivalům na zámcích, hradech a zříceninách.

Dále vystoupí např. Arathia (acoustic-ethno), Jáchymovi bratři (ethno-folk), Koza na útesu (klezmer-punk), Z davu (alternative-rock), Spolčení hlupců (alternative), Zdarr (acoustic-world music) či Nedělní lidé (psychedelie).

Vstupné na celý program je v předprodeji za 150 Kč, na místě pak 200 Kč, děti do 150 cm zdarma. Lístky jsou v předprodeji v infocentrech měst Kadaň, Chomutov, Klášterec, Ostrov a Karlovy Vary, a také v pokladně přímo na Horním Hradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám