Hlavní obsah

Na HBO se vrací Geniální přítelkyně i Westworld

Právo, Eva Vejdělková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nové minisérii Outsider natočené podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga, která svou atmosférou i tématem připomněla první řadu seriálu Temný případ (True detective), uvede placená televize HBO v nadcházející sezóně další nové filmy a seriály či jejich řady.

Foto: HBO

Gaia Girace jako Lila, jedna ze dvou hlavních hrdinek seriálu Geniální přítelkyně.

Článek

Zachovává přitom strategii, kdy vlastní produkci uvádí zároveň na obrazovce i ve videotéce HBO GO, ale tituly třetích stran zpřístupňuje ve videotéce o něco dříve.

Publikum se tak může těšit například na pokračování seriálu Geniální přítelkyně podle literární tetralogie Eleny Ferrante, který měl premiéru na sklonku roku 2018. Jeho druhá řada už je ke zhlédnutí ve videotéce a od 24. března se začne vysílat i na obrazovce.

Seriál o přátelství dvou dívek z poválečné Neapole se tak vrací po roce a několika málo měsících, přičemž nová pokračování natočená podle dalších knih by se měla objevit i v následujících sezónách.

Čerstvou novinkou, která je ke zhlédnutí prostřednictvím videotéky, a právě se začíná vysílat i na obrazovce, je seriál Fosse/Verdonová, který líčí milostný a tvůrčí vztah mezi vlivným režisérem a choreografem Bobem Fossem a jednou z nejúspěšnějších broadwayských tanečnic všech dob Gwen Verdonovou.

Už za dva dny bude zpřístupněna na obrazovce i ve videotéce třetí řada oceňovaného seriálu Westworld, který pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Tentokrát by měl být jeho příběh zasazen do nacistické Itálie. Hned další den bude následovat nový dramatický seriál Spiknutí proti Americe, jehož příběh vypráví alternativní verzi dějin USA za 2. sv. války, kdy se chopí prezidentského úřadu populista a rasista a nasměruje Ameriku k fašismu.

V následujících měsících by se měly objevit i další novinky. Po úspěchu seriálu Sedmilhářky s Nicole Kidmanovou v hlavní roli se HBO vrátila ke spolupráci s touto australskou filmovou hvězdou a natočila minisérii The Undoing. Jejího manžela, který tajně vede dvojí život, hraje britský herec Hugh Grant. Minisérie natočená na základě knižní předlohy americké spisovatelky a scenáristky Jean Hanff Korelitzové patří k největším lákadlům letošní sezóny. Premiéra se očekává v květnu.

Zajímavá je i zpráva, že HBO chystá detektivní seriál s Kate Winsletovou, nebo že by se už brzy mohlo objevit pokračování seriálu Gentleman Jack, který vznikl na základě deníků Anny Listerové, které dokumentují její lesbický vztah i snahu povznést chátrající rodinné sídlo v Yorkshiru.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám