Hlavní obsah

Miro Žbirka zveřejnil klip k málo známé nahrávce písně She’s Out Of Control

Právo, jaš, kul

Dokumentární film Meky vstoupí do kin již 9. července. Nyní jej předznamenává nový videoklip k písni She’s Out Of Control. Jde o málo známou nahrávku skupiny Limit, v níž Žbirka v osmdesátých letech působil. Režiséra filmu Šimona Šafránka zaujala natolik, že ji nechal zaznít v jedné pasáži filmu a následně k ní sestříhal klip.

Klip k písni Mira Žbirky She’s Out Of ControlVideo: Universal Music

 
Článek

Skladba vyšla ve slovenštině jako Cesta zakázanou rýchlosťou na albu Sezónne lásky v roce 1982 a o rok později následovala anglická verze na albu Light Of My Life, určeném pouze pro zahraničí.

„Snažili jsme se udělat filmový portrét, jaký tu není. Bez sentimentu a patosu, zato s humorem. Energický a podvratný. S hlasitou muzikou, a především pokud možno upřímný a emocionální, lidský,“ říká o filmu režisér Šafránek.

Do kin zamíří Meky. Film o Žbirkovi

Film

Uvedení snímku Meky do kin provází exkluzivní Meky: Cinema Acoustic Tour 2020, které je jedinečnou příležitostí k setkání s Mirem Žbirkou nejen na velkém plátně, ale také živě. Ve vybraných kinosálech sítě CineStar se vedle promítání dokumentu představí sám Žbirka a s kapelou divákům zahrají speciální akustický set.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám