Hlavní obsah

Ministr Zaorálek předloží materiál na pomoc audiovizuálnímu průmyslu na příští vládě

Právo, míš, ČTK

Filmoví producenti a distributoři kritizovali první program COVID-Kultura a jsou překvapeni tím, že audiovizuální průmysl vypadl z nového programu COVID-Kultura II. Na pomoc oblasti filmu ale vznikne další materiál. Ministr kultury Lubomír Zaorálek ho předloží na příští vládě.

Foto: Ivo Mičkal

Ministr kultury Lubomír Zaorálek slíbil filmařům pomoc.

Článek

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID-Kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun, program ve středu schválila vláda.

„Ve čtvrtek vyhlašujeme výzvu, která se týká segmentu kultury, který ještě nemáme dost pokrytý. Je to segment kultury ziskové a toho se týká COVID-Kultura II,“ uvedl ministr Zaorálek.

Audiovizuální průmysl chybí v programu COVID-Kultura II

Kultura

Řekl, že pro jednotlivce je určena jednorázová podoba 60 tisíc korun do konce roku a podnikatelé mohou v rámci uznatelných nákladů žádat až o deset milionů korun. Podrobnosti zveřejní ve čtvrtek.

„Pomoc se týká oblasti živého umění, netýká se oblasti filmu, audiovizuální tvorby. Příští týden na vládě chci předložit materiál pomoci oblasti audiovizuální tvorby. Tento segment se pokusím pokrýt určitou sumou a určitou formou pomoci na příštím jednání vlády,“ sdělil. Zaorálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám