Hlavní obsah

Mikulove nabídne fúzi Už jsme doma a Hradišťanu i Znouzectnost nebo Echt!

Festival Mikulove proběhne 26. a 27. srpna v Mikulově. Mimo jiné láká na unikátní fúzi skupin Už jsme doma a Hradišťan.

Foto: Arts Marketing

Hradišťan

Článek

„Hudebníci obou formací zahrají nově zaranžované skladby z repertoáru Už jsme doma i Hradišťanu, a to v poměru přibližně půl napůl. Obsazení fúze bude přicházet s různými variacemi: zazní „hradišťanské“ verze písní Už jsme doma v podání samotného Hradišťanu, „užjsmedomácké“ verze Hradišťanu v podání samotných Už jsme doma, ale v různých kombinacích se propojí i jednotliví hudebníci nebo sekce napříč oběma kapelami. Hlavní část programu pak představí oba soubory spojené do jednoho, hrajícího ty či ony skladby společně,“ popsal za pořadatele Jiří Sedlák.

„Mohlo by se zdát, že dochází k setkání a propojení dvou zdánlivě odlehlých hudebních těles. Hradišťan se svou láskou k folklórní tradici, jemnými zvuky a často melancholickou náladou. A Už jsme doma, překypující energií a dravostí, punkovou zběsilostí a nepředvídatelností. Obě kapely ale spojuje několik aspektů – odvaha překračovat hranice, včetně těch svých vlastních, vysoká míra profesionality, láska k poezii, smysl pro melodičnost a silná citovost výpovědi,” dodal hudebník Miroslav Wanek.

Foto: Arts Marketing

Už jsme doma

Vedle Už jsme doma a Hradišťanu zahrají Michal Ambrož & Hudba Praha, Znouzectnost, FLY - Vladimír Václavek trio, Echt!, První Hoře, Sturle Dagsland (Norsko), UZU (Japonsko), Helmutova stříkačka, Vložte kočku, Krásné nové stroje, Iritující pýchora, Čtvrt na smrt, Chór vážských muzikantov, BBP Podzemní orchestr, Velká Potreba (Slovensko), Drtikol, Samčo brat dážďoviek (Slovensko) nebo Choroš.

MikuLOVE navazuje dramaturgií a podtitulem Festival nepopulární hudby na dvacetiletou tradici festivalu Eurotrialog.

Více informací na www.miku-love.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám