Hlavní obsah

Michal Hrůza je v klipu k písni Mezi námi na Ještědu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Hrůza spojil síly se špičkovými herci a vydává videoklip k písni Mezi námi. Vedle Barbory Šampalíkové v hlavní roli si v klipu zahráli Václav Kopta, Jiří Dvořák, Jana Bernášková, moderátorka Daniela Písařovicová i komik Petr Vydra.

Michal Hrůza v klipu k písni Mezi námiVideo: Universal Music

 
Článek

„Všichni muzikanti i herci se kvůli momentální krizové situaci v kultuře vzdali honorářů a své dovednosti poskytli bezplatně, z lásky ke své profesi,“ říká Hrůza.

Píseň Mezi námi je další písní z nového alba Světlo do tmy, které Michal Hrůza vydal začátkem roku. Videoklip k ní natočili režisér a scénárista Rudolf Merkner, známý jako scenárista filmu Bobule, seriálů Vyprávěj či Mazalové, a kameraman Jiří Studnička spolu se svým týmem.

Spolupráci si režisér pochvaluje a říká, že se s Hrůzou poprvé potkali při seriálu Vyprávěj, kde ho oslovili, aby udělal znělkovou píseň. „Od té doby jsme přátelé. Jsem rád, že jsme se zase po letech pracovně potkali. Práce s Michalem je totiž vždycky úžasná,“ říká Merkner.

Foto: Jana Bernášková

Michal Hrůza (vpravo) se všemi, kteří se na videoklipu podíleli.

Natáčení klipu probíhalo v Liberci v historické tramvaji, kterou pronajal Dopravní podnik města Liberce a Jablonce nad Nisou. Na vrcholu Ještědu se podařilo zachytit neuvěřitelné záběry díky silnému větru a nízké oblačnosti, jež poskytly kulisu, ve které jsou hlavní hrdinové na úrovni mraků.

„Tam byl Michal navíc statečný. Když jsme dělali zpívající pasáže na Ještědu, bylo pod nulou, takže dvě hodiny mrznul, a navíc byl šílený vítr, a playback nebyl skoro slyšet, takže jsem mu to musel předzpívat,“ přibližuje zákulisí režisér.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám