Hlavní obsah

McCartney vydělal za rok 68 miliónů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý člen Beatles, jednašedesátiletý Paul McCartney podle seznamu britského týdeníku Sunday Times nadále vede žebříček britských popových hvězd s největšími výdělky. Za poslední rok totiž vydělal 68 miliónů dolarů. Hlavním zdrojem příjmů bylo letos pro McCartneye jeho poslední světové turné.

Foto: Dana Ehlová
Článek

Jen v Evropě hrál během dvou měsíců pětadvacetkrát a návštěva byla vždy více než desetitisícová.

"Vrátil se ke koncertování a zjistil, že to je další způsob, jak vydělat ohromné peníze. Dal se stejnou cestou jako Rolling Stones," řekl Philip Beresford, který seznam sestavil.

"Tyhle staré rockery nic nezastaví. Většina z nich překonala problémy s alkoholem a drogami a uchovala si své fanoušky. Ti s nimi zestárli a zbohatli a mohou svými kreditními kartami kupovat lístky na jejich směšně předražené koncerty," myslí si Beresford.

Před koncertem v Liverpoolu řekl McCartney, že turné rozhodně nebylo poslední:  "Mám v úmyslu vyjet na další turné. Lidé se mě stále ptají, jestli je to mé poslední turné, ale to mi nikdy nepřišlo ani na mysl. Pokud chce člověk dávat góly, musí hrát - a se mnou je to přesně tak"

 První desítce dominují rockoví veteráni - Sting, Phil Collins, Eric Clapton, Rod Stewart a členové Rolling Stones Mick Jagger a Keith Richards. Madonna, která žije v Británii, se dělí o šesté místo s Eltonem Johnem.

Jediným mužem pod 50 let v první patnáctce nejlépe placených popových hvězd v Británii je na druhém místě Robbie Williams, který bude v úterý koncertovat v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Paul McCartney odřekl koncert v Sheffieldu

Bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney zrušil kvůli nachlazení svůj druhý koncert britského turné, který se měl konat v Sheffieldu. Vystoupil v tomto...

Paul McCartney vyrazil na šňůru po Evropě

Jakmile Paul McCartney, jedna čtvrtina britských rockových průkopníků The Beatles, vstoupí na pódium, je jisté, že následující chvíle budou stát za řeč....

McCartney je nejbohatší

Podle žebříčku, který sestavil britský nedělník The Sunday Times, je nejbohatším britským hudebníkem bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney, jehož majetek...

Výběr článků

Načítám