Hlavní obsah

Martin Dejdar se představí jako detektiv v Divadle Mana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru nové české hry Mléčné sklo dramatika a filmového scenáristy Marka Epsteina uvede v pátek 4. února Divadlo Mana v pražských Vršovicích. Hlavní roli bývalého detektiva ztvární Martin Dejdar.

Foto: Alena Hrbková

Máša Málková a Martin Dejdar na zkouškách v Divadle Mana.

Článek

Nekonvenční policista se spletitým osudem je posedlý touhou najít pravdu v případu záhadného úmrtí. Ačkoli se zamotává do sítě polopravd a lží, jde nemilosrdně za svým cílem i přes riziko vlastního zničení.

„Pointa hry bude pro diváka velkým překvapením. Je to velmi neobvyklý, nečekaný, až drastický příběh, ale s určitou dávkou humoru. To je myslím dost podstatné,“ soudí Dejdar.

Ke vzniku hry o světě velkého byznysu a firemních i rodinných intrik inspiroval Epsteina krátký novinový článek popisující skutečný příběh matky, která nedokázala odložit nemocného syna, ale zároveň neměla sílu se o něj starat.

„Milovala ho jako matka a nenáviděla jako žena, jíž zničil život. Těch pár lakonických řádků bylo tak nabitých emocemi, že jsem příběh musel napsat,“ říká autor hry Mléčné sklo. V dalších rolích se v režii Ondřeje Zajíce představí Máša Málková, Zbigniew Kalina, Vilém Udatný a Ondřej Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám