Hlavní obsah

Loutkáři pošlou inscenace divákům domů

Právo, rh

Jubilejní, třicátý ročník festivalu Přelet nad loutkářským hnízdem se uskuteční online od 11. do 13. prosince. K divákům domů tak loutkáři pošlou jak záznamy vytvořené pro festival, tak živé streamy, nebudou chybět ani tradiční workshopy a diskuse.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Přehlídka loutkového divadla pro děti i dospělé bude letos online.

Článek

Přeletu se touto formou zúčastní jak statutární, tak i nezávislé profesionální soubory. Své inscenace budou prezentovat hradecké Divadlo Drak, liberecké Naivní divadlo, Plzeňská Alfa či kladenské Divadlo Lampion. Z nezávislých pak soubor vi.Tvor, Divadlo LokVar, Waxwing theatre nebo Buchty a loutky.

Festival dává prostor i amatérským loutkářům a mladé tvorbě. Proto se i letos zúčastní Katedra alternativního a loutkového divadla pražské DAMU, jež uvede inscenaci Entomologious, zrozenou ze spolupráce s mezinárodním projektem Drama Label.

Z amatérských kruhů nabídne program živé streamy souborů Convivium ze ZUŠ. F. A. Šporka Jaroměř, Reservé ZUŠ F. L. Gassmanna Most nebo jabloneckého Vozichet. Novinkou je projekt DidaDiv, který fenomén českého loutkářství a domácích divadélek přenáší do online prostoru. A diváci se mohou těšit i na tradiční dílnu loutkářky Dory Bouzkové.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám