Hlavní obsah

Londýnské publikum překvapil robotický herec

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robot hraje jednu z hlavních rolí v divadelní hře Spillikin v Londýně. Hovoří v ní s těžce nemocnou ženou, které má nahradit manžela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně uvedli novou hru, ve které hlavní postavu ztvárnil robotVideo: Reuters

 
Článek

Autor a režisér hry Jon Welch vysvětlil svůj příběh slovy: „Je to o výrobci robotů, celý život staví roboty, ale ve středním věku dostane degenerativní nemoc a uvědomuje si, že nebude žít tak dlouho, aby mohl dělat společnost své ženě. Jeho žena se teď dostává do raného stadia Alzheimerovy choroby, tak vytvoří posledního robota, který by s ženou měl žít.“

Foto: Reuters

Robotický herec

”Když se na mě podívá - vím, že to zní divně - je tak plný lásky a já ho mám ráda. Opravdu ho mám ráda,“ řekla herečka Judy Normanová.

„Určitě to má budoucnost. Tohle představení dokázalo, že práce s robotem skutečně není tak moc odlišná od práce s normálním hercem,“ dodala.

Je to ovšem práce velmi náročná. Robot je naprogramován, aby reagoval na podněty, a herečka si musí dávat pozor, aby vždy řekla přesně svou repliku a stála přesně na svém místě, tak aby se robot díval na ni. Lidský kolega by drobnou změnu zvládnul, ale stroj improvizace nezvládá.

Drama Spillikin vyjíždí od 19. března na turné po celé Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám