Hlavní obsah

Liam Gallagher vyzval bratra k obnově Oasis

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák aktuálně neexistující britské skupiny Oasis Liam Gallagher vyzval svého bratra Noela, aby obnovili její činnost. Na Twitteru uvedl, že by měli ukončit dlouholeté vzájemné spory. Fanoušci skupiny Oasis jeho krok kvitují s povděkem, protože dlouhodobě myslí na to, že se jednou Oasis zase na pódiu či ve studiu společně sejdou.

Foto: ČTK

Skupina Oasis v dobách, kdy se ještě bratři Gallagherové snesli.

Článek

Skupina se rozpadla v roce 2009 kvůli vzájemné nevraživosti zmíněných bratrů. Na svém kontě má dosud sedm studiových alb a jedno koncertní.

Náznaky možného obnovení činnosti skupiny se v médiích objevily v posledních letech, a to i přes velmi časté osobní výpady obou bratrů. Přispěl k tomu především dokumentární film Supersonic z roku 2016, který mapuje kariéru Oasis v dobách její největší slávy.

Liam Gallagher pak letos v lednu pro hudební magazín Q prohlásil, že Noel se zoufale snaží obnovit Oasis, ale blokuje to jeho manželka Sara MacDonaldová. Na únorovém předávání cen NME Awards označil svého bratra za klauna, se kterým nemluví. „Je příliš zaměstnán psaním kosmického popu,“ řekl tehdy.

Liam po rozpadu Oasis založil vlastní skupinu Beady Eye, se kterou vydal dvě alba. Jeho debutové sólové album vyšlo loni na podzim. Noel má skupinu Noel Gallagher's High Flying Birds, jež má na kontě tři desky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám