Hlavní obsah

Liam Gallagher vystoupí v červnu 2022 v Knebworthu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Liam Gallagher odehraje 4. června příštího roku velký venkovní koncert v anglickém Knebworthu. „Jsem nadšený, že mohu oznámit, že 4. června 2022 budu hrát v Knebworthu. Bude to biblické,“ napsal na Twitter. Místo, na němž se koncert uskuteční, je v dějinách světové hudby známé jako dějiště mnoha zajímavých akcí.

Foto: archiv umělce

Liam Gallagher míří do Knebworthu.

Článek

Plánovaný večer v hrabství Hertfordshire bude největším koncertem v Gallagherově sólové kariéře. Odehraje se krátce po vydání jeho třetího sólového studiového alba C'mon You Know, které vyjde koncem května 2022. Na akci vystoupí rovněž Kasabian, Goat Girl, Fat White Family a Michael Kiwanuka.

Gallagherův koncert bude zajímavý i tím, že se vrátí na místo, na němž v roce 1996 odehrál jako frontman dnes již neexistující skupiny Oasis dva zásadní sety. V srpnu 1996 přišlo ve dvou dnech na obě vystoupení v součtu 250 tisíc lidí. Letos v září měl v kinech premiéru dokument, jenž uvedenou událost mapuje.

Po rozpadu skupiny Oasis, která fungovala v letech 1991-2009, založil Gallagher formaci Beady Eye. S ní vydal v letech 2009-2014 dvě studiová alba. Od roku 2016 vystupuje sólově, na kontě má dvě sólová studiová alba.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám