Hlavní obsah

Let´s Go na planetu ROXY

– PRAHA

V pátek 21. června vypukne dlouho očekávaná událost letošního festivalového léta dvoudenní Go Planet Roxy. Jak název napovídá, pořadatelé pocházejí ze známého pražského klubu, jenž proslul velmi širokým dramaturgickým záběrem a to nejen v hudbě, ale i v divadle a filmu. Neexistuje snad subkultura, která by se v programu nenašla.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Ministr obchodu a průmyslu Martin Kuba navštívil Tachovsko

Článek

A právě na žánrovou pestrost vsadili i při přípravě festivalu. Kromě velkých jmen jako Marilyn Manson, Morecheeba či Moloko se zde setkáváme se soubory či umělci, kteří jsou známi jen několika málo zasvěceným v té dané subkultuře. V areálu, postaveném na letišti aeroklubu Tábor, najdeme dvě hlavní scény, čtyři DJ stany, divadelní a filmový stan. Dva posledně jmenované budou vyhrazeny i pro diskusní fóra, konference a workshopy.

Za zmínku stojí, že filmový stan je pod patronací nadace Člověk v tísni a BIO.ROXY a divadelní scénu, zaměřenou především na taneční a pohybové performance, zaštítilo TEATRO.XY. Jednou z nejvyhledávanějších atrakcí bude bezesporu Extreme Sports Area spojena s hip-hopovou scénou. Na ní je možno vyzkoušet si na vlastní kůži adrenalinové sporty, či přihlížet exhibicím a závodům skateboardingu, In-Line, BMX a jiných.

Pro automobilisty je připraveno parkoviště za jednorázový poplatek 50 Kč. Pro ty, kteří přijedou vlakem či autobusem, je zajištěna kyvadlová doprava z nádraží (jsou vedle sebe) na místo (informace o spojení najdete na www.idos.cz). V zadní části letiště vyroste stanové městečko s mobilním sociálním zařízením (sprchy, WC). Jelikož meteorologové hlásí chladnější počasí s přeháňkami, nebude od věci vzít si stan a něco teplejšího na sebe.

Bez drog, deštníků a videokamer

Do areálu se nesmí nosit drogy, sklo, deštníky, magnetofony, videokamery a fotoaparáty, vyjma neprofesionálních automatů. Z toho vyplývá, že je rovněž zakázáno pořizovat audio, video a foto, a to ani pro vlastní potřebu. Dále se nesmí používat zábavní pyrotechnika, rozdělávat ohně a používat plynové vařiče. Přesto obavy ze smrti hlady nehrozí. Najdete zde dvanáct barů, stánky s občerstvením včetně vegetariánské kuchyně. Psi, kromě bojových plemen, na festival smí, ale jen na vodítku s košíkem.

Pořadatelé zajistili i zdravotnické zázemí. Kromě dvou stanic první pomoci, budou na místě stále přítomny dvě sanitky se zdravotnickým personálem.

Všechny podrobnosti včetně aktuálního lineupu najdete na www.goplanetroxy.cz. Jestli jste si nestihli koupit lístky v předprodeji, na místě zaplatíte 890 Kč na celý festival a 690 Kč na sobotu. Každý návštěvník dostane informační bulletin s mapou a informacemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Marilyn Manson zakončí festival Go Planet Roxy

Festival Go Planet Roxy, který se uskuteční 20. a 21. června na táborském letišti, nabídne řadu skutečných hvězd v čele s Marilynem Mansonem. Chybět nebudou...

Sabot stačí basa s bicími

Pro americké v Táboře usazené duo Sabot, které vystoupí na festivalu Go Planet Roxy, je typické nezvyklé obsazení, tvořené jen baskytarou a bicími. Přesto...

Morcheeba vystoupí v Táboře

Morcheeba je hlavní hvězdou prvního dne festivalu Go Planet Roxy, jenž se koná 20. a 21. června v na letišti táborského aeroklubu. Skupina, kterou tvoří...

Výběr článků

Načítám