Hlavní obsah

Kruté Očištěni otevře Divadlo Plzeň

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako mimořádně drsnou výpověď o lidské existenci označují dramaturgové mezinárodního festivalu Divadlo inscenaci hry Sarah Kaneové Očištěni (Cleansed), kterou v úterý zahraje na scéně Velkého divadla v Plzni na úvod 15. festivalového ročníku Teatrul National Cluj-Napoca z Rumunska v režii Andreje Serbana.

Článek

Navzdory množství scén popisujících kruté a násilné jednání včetně uřezávání údů hlavní hrdince sadistickým doktorem Tinkerem bývá tato hra označována za nejoptimističtější text britské autorky cool dramatiky.

V Plzni je očekávána jako jeden z vrcholů festivalu Divadlo. Plzeňský festival již patnáct let usiluje o to, představit českému publiku nejprogresivnější trendy světového divadla a zahraničním hostům zase to nejlepší, co se za poslední rok na domácí scéně urodilo. Letošní ročník Divadla je zaměřen na tvorbu nordického a visegrádského divadla v Evropské unii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám