Hlavní obsah

Kontroverzní slovenská reality show ve finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Vítěz slovenské reality show Mojsejovci, který získá 2 milióny, bude znám v neděli. Soutěž televize Markíza od počátku provázejí skandály. Televize musela zaplatit pokutu pro přílišnou vulgaritu a dokonce celé klání začít znova, když se zjistilo, že hlasování bylo zmanipulované.

Článek

Finálová dvanáctka se do luxusní vily prošpikované kamerami v Košicích nastěhovala před třemi měsíci. Blahobytu si ale mohl užívat pouze žolík, jehož každý týden určili diváci hlasováním prostřednictvím mobilních telefonů. Zbylí soutěžící museli bydlet v garáži. Žolík měl každou středu také rozhodující slovo, kdo show opustí. Vybíral z trojice lidí - jedno jméno určila Nora Mojsejová, druhé její manžel Branislav a třetím adeptem byl účastník s nejmenším počtem diváckých hlasů.

Časem se ale přišlo na manipulaci s výsledky diváckého hlasování a Mojsejovi proto nabídli všem dvanácti finalistům možnost začít znovu. Změnila se však pravidla hry, o vypadávajícím přímo rozhodovala extravagantní dvojice milionářů. Žolík ale nemohl být vyhozen. Ve hře pokračovalo devět soutěžících, čtyři z nich však sami odstoupili.

Do závěrečného klání nakonec prošli sedmačtyřicetiletý Schmidt s přezdívkou Jožo Ráš a třiadvacetiletý student Petrík, kterému finalisté říkali Model. O tom, kdo získá dva milióny, rozhodnou Mojsejovi. Vítěz diváckého hlasování získá luxusní dovolenou.

Právě Ráš byl neoprávněně vyřazen. Výsledky hlasování zpochybnili jako první manželé Braňo a Nora Mojsejovi, kteří s ideou soutěže přišli a nabídli ji Markíze.

Do výběrových kol se přihlásilo více než 16 000 lidí, z nichž se někteří neváhali před televizními kamerami svléct do naha, pořezat se a sypat si do ran sůl, předstírat orgasmus nebo na výzvu nadávat Mojsejovým. Rada pro televizní licence proto uložila Markíze miliónové pokuty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám