Hlavní obsah

Kdo bude hrát nepřítele Ameriky Weinsteina? Film už se chystá

Novinky, Stanislav Dvořák

Film o Harveym Weinsteinovi je na cestě. Producent, kterého americká média líčí jako monstrum v mnoha kauzách sexuálního obtěžování, se teď na veřejnosti moc neukazuje a zatím nic nekomentoval.

Foto: Mike Segar, Reuters

Producent Harvey Weinstein

Článek

Firmy Annapurna a Plan B zakoupily práva na příběh reportérek New York Times, které rozjely největší hollywoodskou kauzu desetiletí. Chtějí natočit něco ve stylu filmu Spotlight, který pojednával o zneužívání dětí faráři.

Poprvé byla obvinění proti producentovi zveřejněna v říjnu 2017 a týkala se mnoha žen včetně slavných hereček. Desetiletí je měl obtěžovat a také nabízet v nejkřiklavějších případech peníze za mlčení. Weinsteinova kariéra se zhroutila, byl vyloučen ze všech možných spolků a jeho legendární filmová společnost šla ke dnu. Vyšetřování nadále pokračuje, producent dosud nebyl odsouzen.

Následně byly obviněny desítky dalších mužů, většinou bez důkazů, a z činů, které se údajně odehrály před několika lety až desítkami let. Aktivistky jim za pomoci amerického tisku bleskově zničily kariéry u filmu, aniž by měl kdokoli z nich možnost hájit se před soudem. Tažení vyvrcholilo momentem, kdy herce Kevina Spaceyho vymazali z hotového filmu Všechny prachy světa a film přetočili.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Kevin Spacey na premiéře druhé série Domu z karet v únoru 2014

Hnutí #MeToo ovládlo sociální sítě a postupně začaly sílit hlasy, že nejde jen o potrestání (údajných) viníků, ale že u filmu se mají zavádět nové pracovní vyhlášky a také kvóty pro homosexuály, lesby či menšiny.

Zatím není známo, kdo by měl Harveyho Weinsteina či reportérky New York Times hrát.

Reklama

Související témata:

Související články

Sláva Kevina Spaceyho spadla jako dům z karet

Natolik oslnivá byla filmová a divadelní hvězda amerického herce Kevina Spaceyho, že mu britský princ Andrew dovolil před několika lety během soukromé audience...

Výběr článků

Načítám