Hlavní obsah

Jubilující Kamelot trénoval na vystoupení v Lucerně v bývalé prachárně

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není mnoho kapel z Brna, které by si troufly na pražskou Lucernu. To ale neplatí o Romanu Horkém a jeho známé kapele Kamelot, která 12. března v Praze připomene, že je na hudební scéně už dlouhých 35 let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Na zkoušce v bývalé prachárně pod Špilberkem zkoušel s Kamelotem i Laďa Kerndl, který si s Romanem Horkým v neděli v Lucerně vystřihne duet.

Článek

„Kdyby mně někdo v roce 1982 prorokoval, že vstupuju do manželství, které mně vydrží celých pětatřicet  roků, asi bych mu nevěřil. Vždyť moje osobní vztahy byly přece jen kratší. Vidíte a už začínáme v tomto svazku šestatřicátý rok a dnes už taky věřím tomu, že to můžeme klidně dotáhnout i dál než do čtyřicítky,“ svěřil se exkluzivně Roman, který je už potřetí ženatý a z těchto tří manželství má čtyři děti. „Dá se říct, že tím pátým je pro mne kapela,“ doplnil se smíchem.

Ovšem jak dodává, hrát v Lucerně je bez ohledu na žánr pro každého muzikanta obrovský svátek a výstup na pomyslný umělecký Olymp. „Zkoušení je pro každou kapelu, Kamelot nevyjímaje, mimo vystupování před veřejností druhou běžnou částí profese, tentokrát jsme na Lucernu však dřeli ještě víc,“ doplnil.

Foto: Archiv kapely

Kamelot s Romanem Horkým v době svého vzniku v roce 1982

Pro finální místo zkoušek si Horký, kterému bude za dva roky pětapadesát, pronajal bývalou prachárnu, objekt, kterému se dnes říká Hlídka pod hradem Špilberk. Dům stojí v těsném sousedství frekventovaného chodníku na hrad, a tak se posledních několik dní stávalo, že se početní návštěvníci Špilberku u Hlídky a jejích otevřených oken o víkendu zastavovali a vzápětí už odcházeli s pobrukováním refrénů známých hitů Země antilop či Zachraňte koně.

Na pražském koncertu v Lucerně, který vypukne v neděli od 18 hodin, mimo dalších hostů kapele pogratulují a také si s ní zapívají například Wabi Daněk, Ilona Csáková, Dalibor Janda či Laďa Kerndl.

Reklama

Výběr článků

Načítám