Hlavní obsah

Jedenáctý ročník hudebních cen Vinyla zná své nominace

Právo, jaš, kul

Druhé album rapperů 58G a electro-písničkářského dua Něco něco i debutová alba elektronických producentů Olivera Torra a Ursuly Sereghy letos v kategorii Deska roku nominovala porota hudebních cen Vinyla. Nominace byly vyhlášeny dnes.

Foto: Libor Galia

Mezi nominovanými jsou i rappeři 58G.

Článek

Ursula Sereghy dále aspiruje na ocenění Objev roku, společně s rapperkou Arletou, královnou českého hyperpopu Miss Petty a postpunkovými Sinks.

Čtyři nominované má pro shodný počet hlasů rovněž kategorie Počin roku. V ní byly nominovány aktivity vydavatelství Gin & Platonic, aktivity producentského týmu Heartnoize Promotion, aktivity Stoned to Death Records a kompilace Liptov.

„Všechny kategorie potvrzují, že pandemie koronaviru kreativitu českých umělců neutlumila. Vychází skvělá alba a aktivní jsou také organizátoři akcí a hudebních vydavatelství, kteří ve srovnání s předchozími lety pracují ve velmi obtížných, nejistých podmínkách. A věřím, že podobnou úroveň budou mít i texty mladých hudebních publicistů a publicistek do sedmadvaceti let,“ říká za organizátory cen Tomáš Grombíř.

Slavnostní vyhlášení cen proběhne 23. února 2022 v pražském Lucerna Music Baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám