Hlavní obsah

Janet Jacksonová chtěla, aby Timberlake o skandálu na Super Bowlu mlčel

Byl to jeden z největších skandálů v americké popkultuře. Vystoupení Janet Jacksonové a Justina Timberlakea na finále Super Bowlu v roce 2004 se zapsalo do historie ne kvůli skvělým písničkám, ale kvůli odhalení zpěvaččiny bradavky. Aféra žila ještě několik měsíců a nyní je opět na přetřesu.

Foto: ČTK/AP

Janet Jacksonová a Justin Timberlake při skandálním vystoupení na Super Bowlu v roce 2004.

Článek

Timberlake byl roky hudebními fanoušky obviňován, že Jacksonovou nebránil a veškerá odpovědnost za skandál padla na ni. Podle aktuálních informací to ale udělal na její přání.

Loni vydala Jacksonová prohlášení, že pravda bude odhalena v připravovaném dokumentu o ní. A to se stalo. Jak z filmu vyplývá, požádala Timberlakea, aby celý skandál v médiích nekomentoval. „Pamatuji si, že když jsme spolu poprvé mluvili, řekla jsem mu, aby o tom mlčel. Věděla jsem, že všechna negativní pozornost se stejně soustředí na mě, takže jsem nechtěla, aby to ublížilo jemu,“ prozradila zpěvačka ve filmu.

CBS, která vysílala Super Bowl, dostala za tehdejší přenos pokutu; písně a videa Jacksonové byly zakázány na mnoha rozhlasových stanicích a kanálech, CBS Viacom ji zařadila na černou listinu a zakázala jí prezentovat se na stanicích vlastněných společností. K tomu, aby se hájila, nikdy nedostala příležitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám