Hlavní obsah

Jan Smigmator vydává pop-swingovou desku Murphyho zákon

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Jan Smigmator spolupracoval na nové desce Murphyho zákon s Ondřejem Pivcem nebo s Ivem Kahánkem. Vyjde 23. října.

Foto: Martin Pekárek

Jan Smigmator

Článek

Dva roky po albu, které nahrál s Mitchem Winehousem jako poctu Gershwinovi, přichází Jan Smigmator s novinkou Murphyho zákon. Je spoluautorem písní a napsal i několik textů.

Vedle původních věcí a standardů se na desce objevuje i několik písní z repertoáru předčasně zesnulého německého zpěváka Rogera Cicera, na které pro Jana Smigmatora napsali české texty Václav Kopta, Josef Nečas a Ester Kočičková.

Comeback po 15 letech. Stevie Wonder přichází s novou muzikou

Kultura

„Už léta mi v hlavě zní věta mojí babičky: „Honzíku, zpíváš sice moc hezky, ale já tomu nerozumím!“ Ale nejde jen o mou babičku. I když moje publikum z velké části anglicky mluví, češtinu prožívá vždycky mnohem víc. Téměř po každém koncertě za mnou chodí fanoušci a ptají se, na kterém albu je můj český text Za svým snem jít k písni My Way. Že se s ním natolik ztotožňují, že ho musí mít doma. Proto jsem už před lety začal o českém albu uvažovat a myslím si, že právě teď nastal ten pravý čas,“ uvedl Jan Smigmator.

Album produkoval multižánrový klavírista, aranžér a producent Jan Steinsdörfer (spolupracuje také např. s Ewou Farnou, Chinaski ad.) a zahrál si na něm mimo jiné i klavírní virtuos Ivo Kahánek.

Dvanáct skladeb, ve kterých se Jan Smigmator představuje ve všech svých hlasových polohách, naznačuje, že tady někde může být zásadní přesah do dalších hudebních žánrů. Zvuk ovlivnil i český jazzman Ondřej Pivec a jeho legendární hammondky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám