Hlavní obsah

Comeback po 15 letech. Stevie Wonder přichází s novou muzikou

Novinky, Stanislav Dvořák

Veřejnost už si zvykla, že soulová superhvězda 70. a 80. let Stevie Wonder nové desky nedělá. Autor mnoha obrovských hitů ale překvapil, když ve svých sedmdesáti letech vypustil na internet dvě nové skladby.

Stevie Wonder: Can't Put It In The Hands of FateVideo: Stevie Wonder

 
Článek

První je balada Where Is Our Love, druhá novinka se jmenuje Can't Put It In The Hands of Fate a jde o složitěji komponovanou skladbu ve funky rytmu s mnoha zpěváky a hosty. Obecně více připomíná desky, které dělal Stevie Wonder v sedmdesátých letech, ale přidaný rap retro zvuk posunuje jinam.

Wonder, vlastním jménem Stevland Hardaway Morris, působí na scéně už od šedesátých let a stal se jednou z největších hudebních osobností 20. století.

Nově definoval žánry soulu a funky, hlavně během sedmé dekády natáčel vysoce hodnocená komplexní alba, která mu zajistila pověst geniálního skladatele i interpreta. Neváhal propojit jazz s popem nebo gospel s funkem.

Foto: Profimedia.cz

Stevie Wonder

Za klenoty R jsou považována alba Talking Book, Innervisions a zejména Songs in the Key of Life, všechna oceněná Grammy za album roku. Wonder posbíral celkem 25 Grammy v různých kategoriích a prodal hodně přes 100 milionů desek.

K jeho největším hitům patří Superstition, Signed, Sealed, Delivered I'm Yours, You Are the Sunshine of My Life, Sir Duke nebo I Just Call to Say I Love You.

Stevie Wonder nekoncertuje v ČR, protože místní promotéři se ho bojí pozvat z finančních důvodů. Jeho čeští fanoušci někdy navštěvují koncerty v Německu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám