Hlavní obsah

Hvězdné léto pod věží s Havelkou, Zedníčkem i Landou

Právo, Radmila Hrdinová

Druhý ročník festivalu Hvězdné léto pod žižkovskou věží, které pořádá pražské Divadlo Kalich, nabídne od 1. července do 2. září čtyři desítky titulů, z toho šest koncertů. Diváci se mohou těšit na Pavla Zedníčka, Janu Paulovou, Barboru Hrzánovou, Dagmar Peckovou, Ondřeje Havelku, Tomáše Kluse i Daniela Landu.

Foto: Richard Kocourek

Hvězdami letošní sezony budou i Barbora Hrzánová a Dagmar Pecková.

Článek

Program otevře 1. července hudební retro komedie Zločin v Posázavském Pacifiku Ondřeje Havelky a Martina Vačkáře, v níž zaznějí slavné trampské písně. V Havelkově režii se bude hrát i Jirotkův Saturnin, původně z repertoáru Divadla ABC.

Z inscenací Divadla Kalich se bude hrát Lakomec s Pavlem Zedníčkem, Žena za pultem 2: Pult osobnosti s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem, Moje hra s Jiřím Bartoškou či Lady Oskar s Janou Paulovou. Výběr ze svých inscenací nabídnou i Divadlo Palace, Divadlo Verze nebo Činoherní studio Bouře. Jedinou reprízu 4. července bude mít Carmen Y Carmen s Barborou Hrzánovou a Dagmar Peckovou.

Premiéra z Francie

Letošní premiérou bude hra francouzského autora Laurenta Baffie Tik Tik. Tým režiséra Jakuba Nvoty ji v Komorním divadle Kalich dozkoušel těsně před koronavirovou pandemií, takže diváků se dočká až 1. září pod žižkovskou věží. Zavede je do čekárny psychiatra, kde se sešli pacienti s osobitými „tiky“, a to v podání Terezy Kostkové, Kristýny Frejové, Evy Josefíkové, Josefa Poláška, Václava Knopa a Jaromíra Noska.

Kromě divadelních představení uvedou akustické koncerty Melody Makers Ondřeje Havelky, 4TET, Tomáš Klus, František Nedvěd, Michal Hrůza a dvě vystoupení i Daniel Landa pod názvem Bez náhubku.

„Přípravu letošního ročníku jsme podřídili celospolečenské situaci, přichystali jsme řadu nezbytných hygienických a bezpečnostních opatření, aby se u nás mohli diváci bavit bez obav. Prostory budeme dezinfikovat speciálními prostředky, navíc jsme pořídili ozonové čističe vzduchu od virů, dezinfekce bude k dispozici na několika místech. Na bezpečí diváků nám záleží, ale stejně důležité mi přijde pomoci lidem vrátit se zpátky do normálního života. A kultura je pro mě právě symbolem návratu společnosti k normálu,“ říká producent Divadla Kalich Michal Kocourek.

I letos bude diváky i herce krýt lehká střecha vysoko nad hlavami diváků, která hlediště chrání nejen před deštěm, ale díky UV filtrům na povrchu i před slunečním zářením.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám