Hlavní obsah

Hucknall ze Simply Red vzpomíná na své sólovce na mládí

Novinky, Stanislav Dvořák

Zrzavý Brit s černým srdcem Mick Hucknall pocítil po letech nutnost změny. Když objevil první šediny ve své kudrnaté kštici, rozpustil skupinu Simply Red, která ho provázela po většinu uměleckého života, a rozhodl se, že chce vzpomínat na šedesátá léta.

Foto: Warner

Mick Hucknall: American Soul

Článek

Sentimentální Mick si splnil sen a natočil své zamilované americké šlágry z šedesátých let na album American Soul. Je to pochopitelný krok, vždyť jejich styl celý život obdivoval a jeho dávný hit If You Dont Know Me By Now je coververze úplně stejného druhu.

Mírné pochybnosti vzbuzuje fakt, že tohle dnes dělá snad každý starší zpěvák - Seal, Phil Collins, Rod Stewart atd. Podobných alb jsou desítky, takže není jednoduché vyprodukovat něco, co stojí za zmínku.

Vznik alba podle Micka inspirovali i Ron Wood a Charlie Watts, kteří mu připomněli, jak moc "miluje old school R". Není důvod tomu nevěřit, jakkoliv mu může být předhazováno i to, že jde částečně o komerční kalkul. V záplavě elektroniky se totiž ono "old school R" dnes velmi dobře prodává. Lidé poznávají, že kvalitní nadčasová  hudba z období šesté dekády prostě neztrácí hodnotu.

Hucknall materiál interpretuje velmi učesaně, je pro to těžké srovnávat s tím třeba That's How Strong My Love Is od Otise Reddinga nebo I'd Rather Go Blind ve fantastickém podání dnes již zesnulé Etty James, která měla mimochodem Hucknalla velmi ráda a zpívala jeho Holding Back The Years.

Zrovna I'd Rather Go Blind se mu povedla, také The Girl That Radiates That Charm a Don't Let Me Be Misunderstood patří k chytlavým melodiím, jsou tu však i lyrické balady, které až uspávají. Pěkná, ale trochu nevýrazná a předvídatelná deska.

Celkové hodnocení: 65%

Reklama

Výběr článků

Načítám