Hlavní obsah

Herci, zpěváci i rapeři chystají o víkendu řadu akcí pro Ukrajinu

V pátek a v sobotu se koná v Praze hned několik festivalů ve prospěch Ukrajiny. Koncerty, projekce a diskuze proběhnou v klubech a divadlech.

Zpěvák 7krát3

Článek

Rappeři a zpěváci vystoupí na akci Rap pro Ukrajinu v pražském Paláci Akropolis v pátek 4. března. Zúčastní se třeba Kato z Prago Union, MC Gey, Paulie Garand, Rest, Martin Matys a 7krát3, loňský vítěz ceny Anděl v kategorii sólový interpret. Nechybí mladé rapperky Arleta a Hellwana a také Anki z Die Mannschaft, který teprve nedávno přepnul z vietnamštiny na češtinu.

V pražském KD Mlejn vystoupí v pátek v 17:00 Klaun Bilbo a v 19:00 Eliška Brtnická s tanečně akrobatickou one woman show. Ve 20:00 zazpívají Cécile Da Costa, Kateřina Eva Lanči a Katarína Kalivodová slovenské a ukrajinské lidové písně.

Městská divadla pražská v divadle Komedie připravila sérii koncertů, performancí a projekcí na sobotu 5. března. Začátek je naplánován na 17.30 hodin. Vstupné je dobrovolné. Vybraná částka bude zaslána na sbírku Pomozte Ukrajině s Pamětí národa.

Foto: Zara Wildmoons

Cermaque

„Snad každý z nás v těchto dnech přemýšlí, jak by mohl Ukrajině pomoci. My jsme měli poměrně brzy jasno – uměním. Oslovili jsme tedy spřátelené tvůrce, spolupracovníky a zaměstnance Městských divadel pražských, aby s námi připravili komponovaný program na podporu Ukrajiny. Všichni pracujeme a vystupujeme bez nároků na honorář, výtěžek akce bude poukázán na účet sbírky Pomozte Ukrajině s Pamětí národa,“ uvedla Lenka Dombrovská, programová kurátorka divadla Komedie.

V 17.30 vystoupí hudebník Cermaque. Hlavním bodem programu je poté projekce dokumentárního filmu V Kyjevě se nestřílí a debata Ukrajina, co se tam děje a jak jí pomoci, kterou povede filozof a publicista Jan Motal s Martinem Ocknechtem, spoluautorem scénáře filmu a pracovníkem neziskové organizace Paměť národa, a Martou Burdiak, bohemistkou a překladatelkou pocházející ze Lvova.

Od soboty budou v prostředním foyer divadla vyvěšeny reprodukce kreseb z deníku, který si vedla při putování po Ukrajině mladá výtvarnice Dorothea Hofmeisterová. Návštěvníci si je budou moci koupit za 300 Kč, výtěžek autorka posílá sbírce Pomozte Ukrajině s Pamětí národa. Diváci budou moci přispět i formou dobrovolného vstupného do kasičky v dolním foyer.

Reklama

Výběr článků

Načítám