Hlavní obsah

Frýdek-Místek na zesnulého Stypku nezapomněl

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se slzami v očích a husí kůží po těle opouštěli v pátek večer jednu ze scén festivalu FM City Fest ve Frýdku-Místku stovky lidí. Organizátoři totiž hodinovým koncertem připomněli zpěváka, textaře, hudebníka a místního patriota Davida Stypku, který letos v lednu ve věku 41 let po delší nemoci zemřel.

Konec festivalové sezóny ve FrýdkuVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Domluvili jsme se s Davidem už v roce 2019, že u nás další rok vystoupí. Nechtěl jsem ho škrtnout z excelovské tabulky, chtěl jsem ho zachovat v programu, ať máme pocit, že David tady teď je,“ vysvětlil za organizátory festivalu Mirai Navrátil, frontman kapely Mirai. „Zavřete oči a David tady bude,“ nabádal publikum předtím, než zazpíval píseň I přes to všechno, na které s kamarádem spolupracoval.

Foto: Pavek Karban, Právo

Při písni Dobré ráno milá nahradil Davida Stypku, který duet zpíval s Ewou Farnou, její manžel Martin Chobot.

Zbytek koncertu zněly už jen Stypkovy písně. Kromě Navrátila, Stypkovy kapely Bandjeez a Kateřiny Tiché, která s ní vystupuje, je zazpívali Ewa Farna s manželem Martinem Chobotem, folkový písničkář René Souček či Sváťa Tulej ze skupiny Nedivoč.

Foto: Pavel Karban, Právo

Při jedné ze Stypkových písní se na pódiu sešli společně (zleva) Kateřina Tichá, Ewa Farna a Mirai Navrátil.

Už před koncertem Navrátil předpovídal, že půjde o silné emoce, vzpomínání a že všichni budou naměkko. A jak řekl, tak se i stalo. „Myslel jsem, že bude těžké to zazpívat. Zjistil jsem však, že daleko větší výzva to je ustát,“ poznamenal Tulej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám