Hlavní obsah

Frankenstein v rockovém hávu

Právo, rh, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockovou operu Frankenstein Milana Steigerwalda a Pavly Forest podle románu anglické spisovatelky Mary Shellyové uvede v divadelní premiéře ve středu 10. dubna soubor RockOpera Praha. Koncertní premiéra se uskutečnila 31. prosince loňského roku.

Foto: Libor Nedvídek

Frankenstein si po muzikálu dobyl i rockovou operu.

Článek

„Na románu nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ popisuje inscenaci libretistka, zpěvačka a ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest.

Frankenstein prošel již muzikálovým jevištěm, ale nyní se představuje jako rocková opera. Její inscenace spadá do hororové série, kterou RockOpera zahájila minulý rok úspěšným Vymítačem, jehož dvě premiéry zhlédlo na 1600 diváků. Frankenstein bude i pro skalní fanoušky divadla neobvyklý a šokující. Vypráví o šíleném pokusu doktora Viktora Frankensteina, který oživí ohyzdné monstrum s lidskými city.

V hlavních rolích se v režii Romana Štolpy představí Viktor Dyk, Jan Toužimský, Honza Tláskal, Žántí, Pavla Forest, Magdalena Tempírová a další. Premiéra v RockOpeře v pražských Holešovicích je už vyprodaná a další repríza bude následovat až 13. června.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám