Hlavní obsah

Filmového festivalu využívají i gangy zlodějů

Novinky, Adéla Zajícová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Festivalové město Karlovy Vary je pestrá směsice veselých tváří a filmových zážitků. Ne všechny dojmy se ale bohužel dají považovat za pozitivní. Malý digitální fotoaparát neprozřetelně ukázaný na veřejnosti. To je okamžik, na který čekají davy kapesních zlodějů.

Foto: archív

Michal Pavlíček

Článek

Kapsáři se podle slov městského policisty organizují v dokonale sehrané gangy, které dokáží využít pár vteřin nepozornosti a s bravurním mistrovstvím otevřou zip kabelky, ze které mrštně vyndají předmět svého lupu.

"Krádeže jsou tu na denním pořádku," svěřuje se mladá pracovnice ztrát a nálezů v samém ohnisku festivalu - v hotelu Thermal. "Včera se u nás ptali hned tři lidé, kteří postrádali fotoaparát, ale ještě častější jsou odcizené kabelky a příruční tašky."

Okrádají i novináře

Klid není ani v místech, kam by se měli dostat jen akreditovaní. Dívka, která má na starosti obsluhu novinářů v press centru, Novinkám potvrdila, že přímo v jejich prostoru došlo od začátku festivalu hned k několika krádežím. V nejhorším případě byl odcizen laptop v hodnotě necelých 100 tisíc ze stolu novináře, který seděl přímo vedle stanoviště pracovníků ochranky.

Bohužel i mladí návštěvníci a studenti, pro které je karlovarský festival často událostí, na kterou dlouho šetřili, vědí o krádežích své. "Je to tady každý rok stejné, člověk si musí pořád všechno hlídat," říká návštěvnice festivalu Pavlína. "Loni mi tu vzali spacák přímo ze stanu ve stanovém městečku a ještě jsem byla ráda, že si nevšimli discmana, který jsem měla těsně vedle."

Krádeže vzrostly na trojnásobek

Karlovy Vary jsou zkrátka rájem nejen filmových nadšenců, ale také místem, kam se stahují ti, kteří holdují trochu jiné zábavě. Krádeže v době festivalu podle slov policistů vzrostou na trojnásobek běžného stavu. Bohužel se ale jedná o fakt, se kterým nezbývá, než se smířit.

Reklama

Související články

Krátce z karlovarského filmového festivalu

Osmdesáté narozeniny oslavil na festivalu americký režisér Joseph Strick, který je považován za předchůdce dnešních "indies" neboli nezávislých filmařů....

Výběr článků

Načítám