Hlavní obsah

Krátce z karlovarského filmového festivalu

Novinky, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Osmdesáté narozeniny oslavil na festivalu americký režisér Joseph Strick, který je považován za předchůdce dnešních "indies" neboli nezávislých filmařů. Na festivalu představuje takzvaně nefilmovatelné filmy - například přepisy knih Jamese Joyce.

Foto: Jan Kaše

Olga Hrachová (uprostřed) přebírá na vernisáži květiny

Článek

:. Projekcí filmu Albín jménem Nói debutujícího islandského režiséra Dagura Káriho, začal již šestý ročník Dnů kritiků Variety. Publicisté z tohoto nejčtenějšího a nejrozšířenějšího časopisu filmového byznysu pro ně připravili kolekci deseti evropských filmů, které je v uplynulém roce nejvíce zaujaly.

:. Nečekaně nízký výnos přesahující jen 120 000 korun vynesla benefiční aukce fotografií, kterou na MFF v Karlových Varech zorganizovalo občanské sdružení Svět ticha. Sdružení usiluje o to, aby alespoň jedna kopie z každého českého filmu distribuovaného do kin byla vybavena speciálními titulky, aby ději na plátně rozuměli i sluchově postižení.Získaná částka postačí k výrobě jen jedné takové kopie - bude jí pohádka Romana Vávry Čert ví proč.

:. Výstavu třiceti černobílých stylizovaných portrétů hvězd, které přijíždějí na karlovarský festival, uspořádal fotograf Tono Stano v hotelech Thermal a Pupp. "Možná, že za dvacet let tu už nebude filmový festival, ale jedna velká galerie Tona Stana," poznamenal na vernisáži Jiří Bartoška. Letos by měl přibýt portrét Bolka Polívky a amerického herce Morgana Freemana, který má do Varů zavítat 9. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám