Hlavní obsah

Filmové premiéry: Očima fotografky, Labyrint: Zkoušky ohněm, Love a Straight Outta Compton

Právo, Věra Míšková

Režisér Matej Mináč natočil o své matce Zuzaně Mináčové dokument s hranými dotáčkami Očima fotografky. Akční sci-fi Labyrint pokračuje druhým filmem s podtitulem Zkoušky ohněm. Provokativní francouzský režisér Gaspar Noé natočil film s všeříkajícím názvem Love. O jedné z nejkontroverznějších hudebních sestav historie, skupině N.W.A., je film Straight Outta Compton.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 36. týden

Článek

Očima fotografky

TRAILER Očima fotografky

Zuzana Mináčová provádí diváky s humorem zásadními zvraty 20. století, fašismem, komunismem, kapitalismem, a odhalí principy své umělecké tvorby, zákulisí fotografování hvězd, ale také svůj dramatický osobní život.

Očima fotografky Česko/ Slovensko 2015, 81 min., režie: Matej Mináč, hrají: Julie Ondráčková, Zdeněk Piškula a další.

Labyrint: Zkoušky ohněm

TRAILER Labyrint: Zkoušky ohněm

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Ale místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek.

Labyrint: Zkoušky ohněm, USA 2015, akční sci-fi, 129 min., režie: Wes Ball, hrají: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito a další.

Love

TRAILER Love

Vzrušující sexuální melodrama o chlapci, dívce a další dívce vypovídá o tom, že  láska stojí mimo dobro a zlo, je to genetická potřeba, změněný stav vědomí i tvrdá droga. Duševní choroba, mocenská hra, oslepující světlo...

Love, Francie 2015, drama, 130 min., režie: Gaspar Noé, hrají: Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saavedra, Gaspar Noé a další.

Straight Outta Compton

TRAILER Straight Outta Compton

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat a stvořili žánr zvaný „gangsta rap“ a skupinu N. W. A. Režisér F. Gary Gray o ní natočil životopisné drama.

Straight Outta Compton, USA 2015, životopisné hudební drama, 147 min., režie: F. Gary Gray, hrají: O´Shea Jackson, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Paul Giamatti, Aldis Hodge a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám