Hlavní obsah

Film o teroru v Bataclanu vyvolal skandál, ale nakonec půjde do vysílání

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devadesát lidí nepřežilo řádění teroristů na koncertě Eagles of Death metal v pařížském Bataclanu v roce 2015. Film, který o tom ve Francii natočili, byl uložen k ledu kvůli neshodám s pozůstalými, ale nakonec v televizi stejně bude.

Foto: Philippe Wojazer , Reuters

Přeživší z Bataclanu Emmanuel Domenach a Frank Auffret (v pozadí) děkují svému zachránci Didimu.

Článek

Televize France 2 v prosinci oznámila, že film odloží kvůli konzultacím s pozůstalými i přímými svědky útoku. Jedna žena, jejíž partner zahynul v Bataclanu, žádala, aby se skandální film nevysílal. Její petici pak podepsalo asi 46 000 lidí.

France 2 ale film nakonec stejně pustí do vysílání, jen čekala, až se uklidní emoce. Vedení společnosti se zavázalo, že před premiérou ještě proběhnou další konzultace se zástupci obětí teroristického útoku.

Film není dokument, jde o fiktivní love story svobodné matky a uprchlíka z Afghánistánu, kteří se setkají osudné noci v Paříži a pomáhají zachraňovat životy. Zoe Alexanderová, která přišla o bratra, řekla BBC, že ji film docela zarazil.

“Zdá se mi, že je to moc brzo... ve Francii stále probíhá soudní proces, lidé jsou ve vazbě, překvapuje mě, že se rozhodli to natočit dřív, než se došlo k nějakému závěru.”

Reklama

Výběr článků

Načítám