Hlavní obsah

Festival Deziluze, který chce plnit sny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu barokního pivovaru v Březnici na Příbramsku proběhne od 24. do 26. června devátý ročník neziskového multižánrového festivalu Deziluze. Jeho hlavní myšlenkou je na scénu přivádět dosud ne tolik známé kapely, vystavující umělce či divadelní soubory.

Deziluze

Článek

Letos se na něm představí například raperka Arleta, kapela Gondor Flames, duo Terra & Kewu nebo rapová kapela Obrben. Další vystupující a program jsou na webových stránkách festivalu.

„Vedle koncertů všech možných žánrů probíhají v budově barokního pivovaru výstavy. Každý rok svá díla instaluje mnoho umělců z různých uměleckoprůmyslových škol, od volného umění, přes konceptuální instalace až po performance,“ řekl Právu Matěj Skuhravý, student žurnalistiky a dobrovolník propagace festivalu.

Proč se festival jmenuje Deziluze, vysvětlil tak, že to týmu, který jej před lety začal připravovat, dobře znělo.

„Deziluze jako odstranění iluzí a vytvoření reality může být i zhmotnění snů. Málo známí před vystoupením na Deziluzi byli například Pokoj25, Cringe Prince nebo Good Times Only. Pomáháme jim v plnění jejich snů. Stejně jako si my, dobrovolníci, plníme sny, když se nám společnou snahou, snad, daří udělat s malým rozpočtem, troufám si říct povedený festival,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám