Hlavní obsah

Eurovize se bude konat v květnu v nizozemském Rotterdamu

Mezinárodní písňová soutěž Eurovize se letos uskuteční v květnu v nizozemském Rotterdamu. Program bude mít kvůli koronavirovým restrikcím omezenou podobu, uvedla s odvoláním na pořadatele agentura Reuters.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Česká kapela Lake Malawi na Eurovizi v roce 2019.

Článek

Část akcí se bude konat ve městě, tak aby lidé mohli dodržovat pravidla společenského odstupu. Organizátoři však nespecifikovali, zda budou povolena i živá vystoupení. Někteří interpreti budou moci předvést svá vystoupení na videu.

„Eurovize se v květnu určitě vrátí navzdory pandemii, za panujících podmínek je ale bohužel nemožné akci uskutečnit způsobem, na který jsme byli zvyklí,“ uvedl v prohlášení jeden z organizátorů Martin Osterdahl.

Láska je zpět, zpívá Celeste. Nová Winehousová, jásají někteří kritici

Kultura

Nizozemsko hostí 65. ročník Eurovize, neboť v posledním konaném ročníku v roce 2019 vyhrál nizozemský zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade. V loňském roce se soutěž kvůli pandemii nekonala. Finále soutěže zpravidla sleduje u televizních obrazovek na 200 milionů lidí.

Semifinále se uskuteční 18. a 20. května, finále pak 22. května. Soutěže se účastní zpěváci a zpěvačky ze 41 zemí. Českou republiku bude reprezentovat zpěvák a tanečník Ben Cristovao, který vyhrál loni národní kolo této soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám