Hlavní obsah

Láska je zpět, zpívá Celeste. Nová Winehousová, jásají někteří kritici

Miláček hudební kritiky a možná globální hvězda roku 2021. Celeste, trochu nepřesně označovaná jako „britská” zpěvačka, sbírá ceny a právě vydává hodně očekávané album Not Your Muse.

Celeste — Love Is Back

 
Článek

Celeste se narodila v roce 1994 v Kalifornii, ale později se se svou britskou matkou odstěhovala z USA zpět do Brightonu. Její jamajský otec již zemřel. Malá Celeste si zamilovala Billie Holiday a Arethu Franklin, zpívala v kostele, a nakonec zkusila studovat i balet. První vlastní piseň Sirens napsala v šestnácti. Tehdy už se také pokoušela vystupovat v okolí Brightonu.

V roce 2017 vydala u Bank Holiday Records EP The Milk & the Honey a později u  Polydoru druhé EP Lately. Její kariéra se prudce rozjela, když v roce 2019 získala Brit Award pro začínající hvězdy, načež zvítězila v anketě BBC Sound of 2020.

Aktuálně vydala singl Love Is Back, který upozorňuje na novou desku Not Your Muse. Inspirace americkým soulem z klasického období šedesátých let je evidentní. Taneční rytmus s odsekávanými riffy dechové sekce a najazzlým vokálem se poslouchají příjemně, ale možná ještě větší oblibu si získal uhrančivý singl Strange, intimní jazzová melodie, v níž mladá zpěvačka připomíná spíš Billie Holiday než soulové divy. Také křehká A Little Love okouzluje hlasovou ekvilibristikou a  pozitivním poselstvím.

Foto: Profimedia.cz

Celeste

Album vychází na CD, vinylu a nebo deluxe CD, jež obsahuje další skladby včetně Lately, Both Sides Of The Moon, Father’s Son a Hear My Voice. Album je zároveň k poslechu na všech streamovacích platformách.

Stoupající hvězda R&B, která vyrostla v kostele, vydává pozoruhodný singl

Kultura

„Not Your Muse je síla, kterou jsem našla, když jsem se cítila bezmocná... Při natáčení tohoto alba jsem si dovolila jít na místo, kde se cítím posílená a naplněná. Jsem velmi hrdá na to, čeho jsem na svém debutovém albu dosáhla a že jsem po roce na takovéto pozici. Necítím nic než vděčnost a vzrušení. Doufám, že se vám album bude líbit,” dodala Celeste.

Reklama

Výběr článků

Načítám