Hlavní obsah

Eros Ramazzotti rozpláče pražské dívky a paní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulá tvář romantického popu, italský zpěvák Eros Ramazzotti, přijede 17. listopadu do pražské O2 Arény. Oznámil to na svých internetových stránkách.

Článek

Eros Ramazzotti se narodil v roce 1963 v Římě. V polovině osmdesátých let na sebe strhl pozornost na festivalu v San Remu a přestoupil z amatérských pódií do světa "velkého" hudebního průmyslu.

Zaujal tím, že svěžím způsobem spojil italskou kantilénu s umírněnými názvuky soulu a rocku. Není ale žádným tajemstvím, že ke smlouvě s nahrávací společností mu pomohl především zjev a romantická image, která skýtá velký komerční potenciál. Na tom, že dobře zpívá, to nic nemění. 

Duety s Tinou Turner i Pavarottim

"Říkali, že nikoho z tehdejších slavných zpěváků nekopíruji a ani nepřipomínám, což mi jednak lichotilo, ale také dost pomohlo. Tenkrát jsem opravdu přišel s vlastním repertoárem a vlastními nápady, což bylo právě na startu mé nahrávací kariéry rozhodující. Měl jsem na čem stavět," říká Eros Ramazzotti.

Ramazzotti vystupoval s hvězdami, jako jsou Elton John, Rod Stewart a Joe Cocker. Obrovský úspěch mu v devadesátých letech přinesl hitový duet s Tinou Turner Cose della vita. Další duety natočil také s Cher, Andreou Bocellim, Anastaciou, Ricky Martinem i se samotným Lucianem Pavarottim.

Reklama

Výběr článků

Načítám